avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 290 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... legal sau ilegal (retragere licenta) ?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

legal sau ilegal (retragere licenta) ?

sunt o societate comerciala care pe data de 26.02.2010(intr-o zi de vineri) am depus la o autoritate de stat care licentiaza activitatea pe care o desfasor, o adresa (cu numar de inregistrare), prin care am anuntat schimbarea sediului social
in data de luni 01.03.2010 a venit un control de la respectiva autoritate de stat care a propus retragerea licentei mele, in ciuda faptului ca le-am aratat copia dupa adresa mea cu numar de inregistrare de la ei . Propunerea de retragere a licentei este motivata ca nu mai indeplinesc conditiile care au stat la baza eliberarii licentei adica nu mai am sediul social la adresa de acum 2 ani .Precizez ca pe licenta este trecut binenteles fostul sediu social. Au dreptate sau nu?
Cel mai recent răspuns: ContSters36411 , utilizator 11:37, 11 Martie 2010
Era important de stiut despre ce tip de activitate este vorba, deoarece acordarea licentelor de functionare este supusa unor reguli specifice fiecarui domeniu. Desi va voi da un exemplu exagerat (in mod voit), licenta activitatii de zbor se acorda total diferit de licenta activitatii de transport public de persoane pe caile rutiere. In acest sens, licenta pentru desfasurarea activitatii pe un aeroport este strict legata de indeplinirea unor conditii chiar de catre locul de desfasurare a activitatii respective, pe cand acordarea licentei pt. alte activitati poate depinda de indeplinirea unor conditii legate de alti factori.
Daca legislatia care guverneaza acordarea licentei prevede indeplinirea unor conditii legate de insusi locul de desfasurare al activitatii, iar noul loc nu indeplineste conditiile respective sau, chiar daca le indeplinest, aceasta indeplinire trebuia reconstatata de catre autoritatea prevazuta de lege, atunci este clar ca aveti nevoie de o cerere adresata in acest sens acelei autoritati.
Reveniti cu detalii.
respectiva activitate este reglementata de o lege care nu face nici-o referire concreta la faptul ca daca iti schimbi sediul social trebuie sa anunti intr-o anumita perioada de timp. Daca iti vine un control si tu nu ai anuntat schimbarea survenita , atunci da ti se retrage licenta conform legii respective. Precizez ca sediul social poate sa fie si un apartament la bloc sau un spatiu inchiriat intr-o cladire, nu necesita ceva special ci un birou,un calculator si un telefon.
Va sfatuiesc sa adresati o cerere scrisa catre autoritatea respectiva in care sa solicitati punctual atat comunicarea temeiului legal in baza caruia au propus retragerea licentei cat si revenirea asupra propunerii. Cererea sa o trimiteti prin posta cu confirmare de primire, iar dovada comunicarii sa o pastrati. Dupa trecerea termenului legal de 30 de zile in care trebuie sa va raspunda, sau in momentul in care primiti raspunsul si il socotiti ilegal, neintemeiat sau neconvenabil, puteti actiona autoritatea respectiva in instanta (de contencios administrativ), pentru anularea deciziei emise de aceasta si obligarea la emiterea unei decizii legale. Este indicat ca anterior introducerii unei actiuni in instanta sa consultati un avocat caruia sa-i prezentati toate faptele si actele doveditoare, necesare sustinerii cererilor dvs.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mutare sediu firma talossmn talossmn Buna ziua! Supun atentiei dvs. un nou subiect cu speranta ca voi primi rasp. prompte si competente ca si pana acum( in leg. cu alte probleme) si cu aceasta ... (vezi toată discuția)
Ce conditii tb sa indeplineasca o agentie de turism pt a functiona? semtina semtina in afara de autorizarile registrului comertului o agentie de turism mai are nevoie de alte avizari? (vezi toată discuția)
Licenta de transport marfuri cu camion peste 7.5 t SAVUCA SAVUCA Buna ziua, mi-ati putea spune care este procedura obtinerii licentei de transport marfuri pt camion peste 7.5 t? Citisem undeva ca trebuie sa ai in cont, un ... (vezi toată discuția)