am participat la o licitatie pentru produse avicole in a carei caiet de sarcini cerintele sunau asa:aripi pui 80-90 g,congelate,piept pui congelat etc...deci singura cerinta era gramajul in cazul unor produse doar ,la restul..congelate...la deschidere mi s-a spus ca vom fi descalificati ptr ca mostre au avut pene si pete vinetii.e posibil asa ceva?mai ales ca am avut absolut toata documentatia si cea mai buna oferta de pret?as dori un raspuns urgent ptr a-mi depune contestatia.va multumesc.
presupunand ca veti contesta rezultatul procedurii (comunicarea rezultatului) si ca veti fi asadar in termen, sunt sanse. insa, numai cu actele in fata cineva va poate da raspunsul final.
Contestatia o puteti face, conform art. 255 alin1), din OUG 34/2006, din momentul cand ati luat cunostinta de comiterea unui act pe care dvs. il considerati ilegal. "Luat la cunostinta" poate fi si un copia unui proces-verbal pe care l-ati primit in urma analizei mostrelor. Trebuie avut grija si in privinta termenelor de contestatie din art. 256*2.
Atrag atentia ca autoritatea poate invoca in respingerea ofertei (mostrei)si norme sanitare, fito-sanitare, etc., din legislatia in vigoare, desi normal aceste norme ar trebui invocate si in DA.
Intr-adevar, cum a zis colegul, e greu de pronuntat cand nu ai in fata toate datele problemei( in special cele din DA), dar daca dvs. credeti ca s-a facut un abuz, aveti dreptul legal de a contesta.
Va multumesc ptr raspuns.suntem in termen.stiu ca este nevoie de acte pentru a intelege .cert este ca nu exista nici o alta specificatie in caietul de sarcini decat :congelate pentru toate si gramajul pentru o parte din produse.propunerea tehnica s-a facut in acesti termeni si a fost acceptata dar am fost declarati necastigatori pentru ca mostrele aveau pene si pete.atribuirea contractului se face pentru oferta cu pretul cel mai scazut.este inadmisibil.
Ati verificat atent DA si nici la "legislatie aplicata" nici in alta parte nu se face referire la norme de calitate, sanatate, etc. in evaluarea mostrelor?
inca ceva: atentie si la conditiile de forma cand scrieti contestatia. sunt ele enumerate in og 34. daca aveti nelamuriri pe acest aspect, mai intrebati-ne.