avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice contestatie
Discuție deschisă în Achiziţii publice

contestatie

am participat la o licitatie pentru produse avicole in a carei caiet de sarcini cerintele sunau asa:aripi pui 80-90 g,congelate,piept pui congelat etc...deci singura cerinta era gramajul in cazul unor produse doar ,la restul..congelate...la deschidere mi s-a spus ca vom fi descalificati ptr ca mostre au avut pene si pete vinetii.e posibil asa ceva?mai ales ca am avut absolut toata documentatia si cea mai buna oferta de pret?as dori un raspuns urgent ptr a-mi depune contestatia.va multumesc.
Cel mai recent răspuns: vlad nicolae , moderator 11:27, 11 Martie 2010
Intreb, ca nu stiu, desi mi se pare usor ridicol ce motiveaza autoritatea ctr:
- la punctul c): un ficat de pui poate sa aiba 1 kg?;
- la punctul b): are os pulpa ofertata de dvs, asta e sigur, are insa si spata? asta e problema?;
- cu penele nu ma pronunt, insa imi inchipui ca nu ati ofertat puiul cu pene cu tot, iar ca erau urme se intampla si la utilizatorul final.

Acuma, articolul la care face trimitere autoritatea este destul de tricky; nu trebuie insa sa dezarmati; inregistrati contestatia.

Inca un sfat: platiti totusi un avocat care face achizitii publice sa va intocmeasca si contestatia. Contestatia prost redactata (de catre comerciant) e pierduta de cele mai multe ori in recurs (difinitv si irevocabil dupa cate stiti), cand comerciantul isi plateste in sfarsit un avocat.

Si tot un avocat rutinat in achizitii va poate da sfaturi pe celelalte demersuri pe care le mai puteti face in vederea aplicarii sanctiunilor, impotriva autoritatii contractante care utilizeaza sistemul SEAP.

Succes, dati cu ei de pamant pana le merg fulgii!
va multumesc pentru faptul ca m-ati ascultat si sunt de acord cu dumneavoastra ca un avocat este cel mai in masura sa faca contestatia.problema e ca timpul nu ne permite sa cautam un avocat bun in achizitii publice care sa ne depuna contestatia in timp util...e un lucru de retinut pentru viitor.
Dvs. faceti contestatia cum va pricepeti mai bine, si mentionati foarte clar ce contestati, adica spuneti cam ce ati spus si aici. Oricum se va cere tot dosarul achizitiei si se va analiza in amanunt tot, inclusiv ofertele, corespondenta , tot, tot.
Mai putin conteaza modul de exprimare. Fiti foarte clar in ce prezentati si in ce solicitati-reanalizarea ofertelor, anulare, etc. , asa cum ati facut si aici si fiti sigur ca vor sti ce au de facut cei care analizeaza.
Nu uitati sa notificati si autoritatea contractanta asupra depunerii contestatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitii publice - intrebare bigi bigi Buna ziua Va rog sa ma lamuriti intr-o problema care tine de sfera achizitiilor publice. La o licitatie unde se solicita prezentare de mostre pt. toate ... (vezi toată discuția)
Numar minim particpanti licitatie anjinsan anjinsan Buna Ziua, As dori sa va descriu urmatoarea situatie: La o licitatie publica deschisa pentru achizitionarea unui produs se prezinta trei ofertanti. Doi ... (vezi toată discuția)
Evaluare oferte licitatie publica danasrl danasrl Buna ziua! Am organizat o procedura de cerere de oferta ca autoritate contractanta si in fisa de date a achizitiei am specificat clar ca toate documentele ... (vezi toată discuția)