Intrebarea asta e din partea unui prieten. Stuatia este urmatoarea: el a facut un copil cu o duduie. Nu sunt casatoriti dar copilul este recunoscut de el. Cand copilul avea cam 6 luni ea a plecat in Grecia sa lucreze. A plecat cu viza de turist (care stiu ca e valabila 6 luni dpa care trebuie sa se intoarca in tara). A trecut cam 1 an de cand a plecat. Acolo a ramas insarcinata cu un tip. Asta a aflat-o el prin septembrie. Atunci i-a spus ea. Si tot atunci i-a spus cum ca ar vrea copilul. Pote ea sa-i ia copilul? Si daca vrea el sa-si duca copilul la gradinita stiu ca nu o poate face fara acordul mamei, acord pe care nu are de unde sa-l ia. Cum sa procedeze?
Copilul este la tata? In Romania?
In acest caz , mama poate sa introduca o actiune de incredintare a minorului si, daca copilul are aproximativ 1 an (asa am inteles eu) probabil ca mama va primi copilul pentru crestere si educare.
da, copilul este cu tatal in Romania. pana in ziua de azi mama nu a mai cerut nici un drept asupra copilului. si nici nu vad cum sa-l ia daca l=a abandonat...
Pentru ca minorul sa fie "legal" impreuna cu tatal sau, trebuie ca acesta sa faca cerere de incredintare a minorului. Daca mama nu va cere si ea incredintarea, nu va fi nici o problema in ceea ce priveste admiterea actiunii de incredintare.
Pentru ca minorul sa fie "legal" impreuna cu tatal sau, trebuie ca acesta sa faca cerere de incredintare a minorului. Daca mama nu va cere si ea incredintarea, nu va fi nici o problema in ceea ce priveste admiterea actiunii de incredintare.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Custodie copil
marmarci
Ce se poate face in cazul in care un copil care este nascut in Italia iar mama l-a dat spre crestere tatalui care este in Romania?Pur si simplu a renuntat la ... (vezi toată discuția)
Tata doar in acte
steriel
Vreau sa va prezint si eu o situatie delicata pentru mine. Dupa 15 de trait in concubinaj cu un X a rezultat un copil care acum are varsta de 8 ani. Din ... (vezi toată discuția)