avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... "Impartirea" copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

"Impartirea" copilului

Intrebarea asta e din partea unui prieten. Stuatia este urmatoarea: el a facut un copil cu o duduie. Nu sunt casatoriti dar copilul este recunoscut de el. Cand copilul avea cam 6 luni ea a plecat in Grecia sa lucreze. A plecat cu viza de turist (care stiu ca e valabila 6 luni dpa care trebuie sa se intoarca in tara). A trecut cam 1 an de cand a plecat. Acolo a ramas insarcinata cu un tip. Asta a aflat-o el prin septembrie. Atunci i-a spus ea. Si tot atunci i-a spus cum ca ar vrea copilul. Pote ea sa-i ia copilul? Si daca vrea el sa-si duca copilul la gradinita stiu ca nu o poate face fara acordul mamei, acord pe care nu are de unde sa-l ia. Cum sa procedeze?
Cel mai recent răspuns: Alina Defta , Avocat 03:19, 26 Ianuarie 2007
Copilul este la tata? In Romania?
In acest caz , mama poate sa introduca o actiune de incredintare a minorului si, daca copilul are aproximativ 1 an (asa am inteles eu) probabil ca mama va primi copilul pentru crestere si educare.
da, copilul este cu tatal in Romania. pana in ziua de azi mama nu a mai cerut nici un drept asupra copilului. si nici nu vad cum sa-l ia daca l=a abandonat...
Pentru ca minorul sa fie "legal" impreuna cu tatal sau, trebuie ca acesta sa faca cerere de incredintare a minorului. Daca mama nu va cere si ea incredintarea, nu va fi nici o problema in ceea ce priveste admiterea actiunii de incredintare.
Pentru ca minorul sa fie "legal" impreuna cu tatal sau, trebuie ca acesta sa faca cerere de incredintare a minorului. Daca mama nu va cere si ea incredintarea, nu va fi nici o problema in ceea ce priveste admiterea actiunii de incredintare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie copil marmarci marmarci Ce se poate face in cazul in care un copil care este nascut in Italia iar mama l-a dat spre crestere tatalui care este in Romania?Pur si simplu a renuntat la ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor catre mama titan titan Buna ziua, Din urma unei precedente casatorii,a rezultat o fetita,acum in varsta de 12 ani.In urma unei hotarari judecatoresti din 2001,aceasta mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Tata doar in acte steriel steriel Vreau sa va prezint si eu o situatie delicata pentru mine. Dupa 15 de trait in concubinaj cu un X a rezultat un copil care acum are varsta de 8 ani. Din ... (vezi toată discuția)