avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale GEIE- MEMBRU STRAIN
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

GEIE- MEMBRU STRAIN

POATE INTRA INTR-O GRUPARE EUROPEANA DE INTERES ECONOMIC UN MEMBRU CARE ARE SEDIUL IN STATELE UNITE ALE AMERICII? ORI E OBLIGATORIU SA FIE TOTI MEMBRII CU SEDIILE IN EUROPA????
MII DE MULTUMIRI ANTICIPATE............
Cel mai recent răspuns: Marius Bote , Practician in insolventa 20:21, 12 Martie 2010
In primul rand , nu mai scrieti cu majuscule pt ca incalcati regulamentul.In al doilea rand se poate ca si o persoana fizica/juridica din SUA sa se asocieze in grupul de interes economic.
Buna seara .
Încerc sa va dau un raspuns cat mai corect si obiectiv.
Conform Legii nr.161/2003 privind GEIE,dintr-un GEIE pot face parte companii, firme sau alte persoane juridice infiintate în conformitate cu legislatia unui stat membru al UE.Deci numai firmele infiintate in conformitate cu legislatie unui stat membru UE si care isi au sediul in UE pot sa faca parte dintr-un GEIE.
Chiar daca este firma din SUA,aceasta trebuie sa se supuna legislatiei UE privind infiintarea GEIE si trebuie sa isi aiba sediul in spatiul UE. pentru a fi compatibila.
Cu stima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrator in societatea membra a grupului cumulat cu administrator in grup Minodora Sorian Minodora Sorian Buna ziua. Ati putea sa-mi spuneti daca este prevazut in vreo lege daca este incompatibila calitatea de administrator intr-un srl- membra intr-un grup europea ... (vezi toată discuția)
Grup european de interes economic Minodora Sorian Minodora Sorian Buna ziua, Poate un GEIE care are ca obiect de activitate constructii si lucrari de geniu civil sa paticipe la o licitatie publica pentru un contract de ... (vezi toată discuția)
Bună seara, recent m-am gândit să îmi deschid o firma online ... Alex101015 Alex101015 Bună Seara, recent m-am gândit să îmi deschid o firma online de dropshipping care funcționează online în Statele Unite Ale Americii și nu știu dacă ... (vezi toată discuția)