avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Bună Seara, recent m-am gândit să îmi deschid o ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Bună Seara, recent m-am gândit să îmi deschid o firma online ...

Bună Seara, recent m-am gândit să îmi deschid o firma online de dropshipping care funcționează online în Statele Unite Ale Americii și nu știu dacă trebuie să îmi deschid aici o firma sau daca trebuie sa plătesc niște taxe chiar daca firma nu funcționează în România dar cel ce conduce firma sunt eu și locuiesc în România, deci va cer ajutorul pentru mai multe informații despre problema mea! Va mulțumesc și o seară frumoasă!
Buna ziua,

Deschiderea unei afaceri de dropshipping care functioneaza online in Statele Unite ale Americii si care este condusa de catre o persoana care locuieste in Romania poate implica anumite obligatii fiscale si juridice atat in Romania cat si in SUA.

In Romania, orice persoana fizica sau juridica care desfasoara o activitate comerciala este obligata sa se inregistreze la Registrul Comertului si sa plateasca taxe si impozite aferente. In cazul in care afacerea dvs. de dropshipping genereaza venituri, acestea trebuie raportate si impozitate in Romania.

In ceea ce priveste obligatiile fiscale in SUA, va recomand sa va informati si sa va consultati cu un avocat sau un contabil specializat in dreptul fiscal american, deoarece regulile si reglementarile variaza in functie de stat si de natura afacerii.

In plus, va recomand sa va consultati cu un avocat specializat in dreptul comercial international pentru a va asigura ca respectati toate regulile si reglementarile legale si fiscale atat in Romania cat si in SUA.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Trebuie sa detineti o enitate comerciala ,infiintata in ROMANIA, respectand legislatia aplicabila in ROMANIA.

Aveti in vedere si dispozitiile GDPR, avand in vedere faptul ca veti prelucra date personale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Magazin online cu activitate externa bogdan_024 bogdan_024 Daca deschid un magazin online in regim dropshipping unde stock-ul produselor este intr-o alta tara mai exact in china si vand produse in america, australia, ... (vezi toată discuția)
Societate civila straina Silvia  Aldea Silvia Aldea As dori sa stiu daca o societate comerciala straina poate desfasura diverse activitati pe teritoriul statului roman. fara sa aiba deschisa vreo reprezentanta, ... (vezi toată discuția)
Taxe pe cafea in statele unite ale americii lucia.popa lucia.popa Buna, Imi poate spune cneva care sunt taxele, accize..., la cafea in Statele Unite ale Americii, sau macar unde sa caut pentru a gasi aceasta ... (vezi toată discuția)