Bună Seara, recent m-am gândit să îmi deschid o firma online de dropshipping care funcționează online în Statele Unite Ale Americii și nu știu dacă trebuie să îmi deschid aici o firma sau daca trebuie sa plătesc niște taxe chiar daca firma nu funcționează în România dar cel ce conduce firma sunt eu și locuiesc în România, deci va cer ajutorul pentru mai multe informații despre problema mea! Va mulțumesc și o seară frumoasă!
Deschiderea unei afaceri de dropshipping care functioneaza online in Statele Unite ale Americii si care este condusa de catre o persoana care locuieste in Romania poate implica anumite obligatii fiscale si juridice atat in Romania cat si in SUA.
In Romania, orice persoana fizica sau juridica care desfasoara o activitate comerciala este obligata sa se inregistreze la Registrul Comertului si sa plateasca taxe si impozite aferente. In cazul in care afacerea dvs. de dropshipping genereaza venituri, acestea trebuie raportate si impozitate in Romania.
In ceea ce priveste obligatiile fiscale in SUA, va recomand sa va informati si sa va consultati cu un avocat sau un contabil specializat in dreptul fiscal american, deoarece regulile si reglementarile variaza in functie de stat si de natura afacerii.
In plus, va recomand sa va consultati cu un avocat specializat in dreptul comercial international pentru a va asigura ca respectati toate regulile si reglementarile legale si fiscale atat in Romania cat si in SUA.