X-( :(( Buna ziua,
Am o mare problema. Incerc sa va descriu cat mai pe scurt situatia in care ma aflu deoarece nu am suficient timp la dispozitie: Problema este urmatoarea: Am revenit la serviciu la data de 8 februarie 2010 dupa o perioada de doi ani de zile in care am fost in concediu de crestere a copilului. Ieri am avut surpriza (mergand la banca sa imi ridic drepturile banesti ce mi se cuvin) sa constat ca am fost platita pt.cele trei sapatamani lucrate din luna februarie 2010 cu suma de 650 ron, in conditiile in care atunci cand am intrat in concediu, respectiv in anul 2008, aveam salariul de 850 ron NET.
Din ce am inteles de la dna.director a institutiei la care lucrez, acesta va fi salariul meu de acum inainte, pt. ca, mi-a spus dansa: "femeile care au stat in concediu de crestere a copilului primesc la reincadrarea in munca salariul avut la plecarea in concediu". :O #-o
Din Legea unica a salarizarii ce a intrat in vigoare anul acesta, reiese ca trebuia sa primesc salariul de bază aferent gradului sau treptei profesionale în care am fost încadrată anterior suspendării, si nu salariul avut in 2008 cand am intrat in concediu, ceea ce din punctul meu de vedere este cu totul altceva (se pare ca cei care mi-au calculat salariul au interpretat legea cum le-a convenit lor !) Redau mai jos textul de lege:
ART. 17
(1) Personalului care s-a aflat în concediu plătit pentru creşterea şi îngrijirea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 7 ani, în cazul copilului cu handicap, precum şi personalului ale cărui raporturi de muncă sau raporturi de serviciu au fost suspendate din alte cauze, potrivit legii, i se acordă, la reluarea activităţii, salariul de bază aferent gradului sau treptei profesionale în care a fost încadrat anterior suspendării.
------
Cand am intrat in concediu eram incadrata in functia de operator calculator cu studii medii, cu o vechime in munca de 12 ani si 1/2. Acum, conform noilor state de functii, sunt referent, tot cu studii medii fiindca nu am studii superioare. Nu trebuia sa fiu reincadrata in munca conform noii legi a salarizarii si a functiei corespunzatoare categoriei, gradului si treptei profesionale avute?
De ce primesc acelasi salariu ca in 2008 ? Cum sa procedez pt. a contesta decizia de acordare a salariului, in conditiile in care nu am primit nici fluturasul de salariu, nici noul act aditional la contractul de munca?
Mentionez ca lucrez intr-o institutie ce s-a finantat din venituri proprii, iar acum este finantata de la bugetul de stat. Ce ma sfatuiti sa fac in continuare? Va rog sa nu ignorati strigatul meu de ajutor. Va multumesc tuturor anticipat pt.rabdare. Astept raspunsurile dvs. pe adresa mea de mail: referentl@yahoo.com, deoarece nu stiu cat timp mai pot accesa forumul astazi.
Cu deosebita consideratie,
un angajat trist:((
Cel mai recent răspuns:
ContSters134600 , utilizator
13:03, 30 Aprilie 2010