Am cumparat un apartament acum mai bine de un an si, de ceva vreme sosesc in posta scrisori nesolicitate de la COFACE/KRUK pe numele unor fosti chiriasi sau proprietari.
Cei de la COFACE urmaresc un debit de la Romtelecom al fostului proprietar (care a decedat cu 6 luni inainte ca eu sa cumpar apartamentul - nu e paradox! - l-am cumparat de la o ruda de gradul I care l-a mostenit) iar cei de la KRUK au treaba cu o cucoana care nu apare in lista fostilor proprietari, cel mai probabil a stat in chirie.
Va rog sa ma lamuriti:
1 - ma pot societatile respective executa/stresa pe mine, actualul proprietar, cu privire la debitele respective (Romtelecom, Piraeus Bank - credit nevoi personale chirias)?
2 - daca raspunsul e NU la intrebarea nr.1 , va rog frumos sa ma sfatuiti ce pot face astfel incat sa nu mai primesc respectivele scrisori (i-am informat dar se incapataneaza sa trimita scrisori si eu nu am chef si nici timp sa ma deplasez la sediul lor etc etc). Nu e normal! Sincer dar ar exista un temei legal (gen lege SPAM) le-as face o plangere la politie sau i-as da eu pe ei in judecata pentru ca prostia si nesimtirea (i-am sunat/sesizat de nenumarate ori consumand din timpul si banii mei) se platesc.