avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1101 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... limita de varsta in sistemul militar si pensionar ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

limita de varsta in sistemul militar si pensionar medical in sistemul civil

As dori sa aflu mai multe despre acest subiect intru-cat am 56 de ani am iesit la pensie din sistemul militar si sunt in prezent pensionat medical in sistemul civil.Mentionez ca am 21 de ani in armata din care 16 pe elicoptere militare ca pilot si am lucrat si in viata civila 8 ani pe platformele de foraj marin.
Intrebarea mea este cand pot iesi la pensie din sistemul civil avand in vedere ca celalalt sistem m-a pensionat la limita de varsta ?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:25, 12 Martie 2010
Atunci cand veti implini varsta standard de pensionare care este, in cazul dvs., de 65 de ani. Niciun beneficiar de pensie de invaliditate nu mai ramane cu aceasta categorie de pensie daca a implinit varsta standard de pensionare.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobandirea celei de-a doua pensii Pilu Pilu As avea rugamintea daca ma poate lamuri cineva daca pot sa dobandesc a doua pensie, respectiv, cea din domeniul public si pentru aceasta prezint urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata de varsta-ce conditii trebuie sa indeplineasca ? ALIC ALIC Tatal meu are varsta de 48 ani si 9 luni .A realizat o vechime in campul muncii de 29 de ani si 5 luni . Din acestia a muncit 21 de ani si 3 luni in conditii ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie ghincea ghincea beneficiez de pensie militara din 2001. In perioada 2004- dec. 2009 am lucrat intr-o institutie bugetara. Pot beneficia de o recalculare a pensiei militare ... (vezi toată discuția)