avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... despagubiri
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

despagubiri

Buna ziua.Am obtinut trimiterea in judecata a unei persoane,pt. o infractiune,impotriva careia m-am constituit parte civila cu suma x.
As dori sa stiu in ipoteza in care instanta obliga persoana respectiva la plata sumei(integrela sau partiala),cum as putea executa silit acea persoana (daca ar refuza plata)
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: nutzzu , utilizator 21:54, 11 Martie 2010
Dupa pronuntarea hotararii in favoare dvs,solicitati instantei de judecata ,investirea hotararii cu formula executorie dupa care ,contactati executor judecatoresc
Acesta va solicita incuviintarea executarii silte si va desfasura procedura legala de executare
Nu exista garantia ca debitorul va putea fi executat
Prin intermediul executorului,in cel mai rau caz nu as putea obtine poprire pe salariu?
Poprirea pe salariu este una dintre modalitatile de executare silita. Prin ce modalitate il veti executa silit pe debitor ramane la latitudinea executorului judecatoresc.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot ataca in instanta? mdcc mdcc cum pot ataca o hotarare data de o judecatorie pentru incuviintare silita,deoarece a fost ceruta incuviintarea executarii silite la o alta judecatorie fata de ... (vezi toată discuția)
Încetarea executării silite prettydaniola prettydaniola Inteleg ca executarea silită poate inceta pe motivul inexistentei de bunuri urmaribile. 1. La cat timp după încetarea executării silite poate începe o ... (vezi toată discuția)
Executare silita ioanandrei ioanandrei Va rog sa ma ajutati : In cazul in care o suma cu titlu \"cheltuieli de judecata \" se doreste a fi executata silit care este procedura ( debitorul este o ... (vezi toată discuția)