daca la un termen raspunde cineva pt parte, dar de fapt nu mai avea dreptul sa reprez (cons jur caruia i-a incetat ctr de munca) si se depune totusi o cerere precizatoare ca pt partea respectiva (semnata si stampilata de partea din dosar), ce efect va avea admiterea excp lipsei calit de reprez in ceea ce priveste actele depuse de alta parte (reprezentata de aceeasi persoana de mai sus) in acelasi dosar la term cand pers in cauza nu avea dreptul sa reprez prima parte????mentionez ca dosarul in cauza este de insolventa, la cererea unui creditor adaugandu-se prin interventie altele 2.practic, dupa ce debitorul a facut plata catre creditorul 1 si urma sa se respinga cererea sa, acesta a venit cu cerere precizatoare prin care completa creanta, depusa de un cons jur care atunci avea sau nu calit de reprezentant. la urm termen, cand a intervenit si creditorul 2 si 3, pers care reprezenta creditorul 1 a raspuns ca prezent pt acesta, dar si pt creditorul 3. creditorul 1 spune ca pers in cauza nu mai lucreaza pt el iar instanta a dat termen pt ca pers in cauza sa faca dovada calit de reprezentant. daca se va admite exceptia invocata de debitor, cererea de insolventa a creditorului 3 se mai ia in considerare????
Procedura instituita de L 85/2006 este una colectiva
"Art. 2. - Scopul prezentei legi este instituirea unei proceduri colective pentru acoperirea pasivului debitorului aflat în insolvenţă. "
Avand in vedere ca ati achitat creditorul 1 Judecatorul va analiza si cererile formulate de creditorii 2 si 3 in conformitate cu prevederile art 31
"(3) Dacă între momentul înregistrării cererii de către un creditor şi cel al judecării acestei cereri sunt formulate cereri de către alţi creditori împotriva aceluiaşi debitor, tribunalul va verifica, din oficiu, la data înregistrării, existenţa dosarului pe rol, va dispune conexarea acestora şi va stabili îndeplinirea condiţiilor prevăzute la alin. (1) referitoare la cuantumul minim al creanţelor, în raport cu valoarea însumată a creanţelor tuturor creditorilor care au formulat cereri şi cu respectarea valorii-prag prevăzute de prezenta lege. "
multumesc din nou...dar nu asta doream sa aflu....as fi vrut sa stiu strict procesual daca am cum bara actiunea pers care a reprezentat creditorul 1 fara a avea drept referitor la actiunile subsecvente, ale celorlalti creditori....sa inteleg ca nu as avea sanse, intrucat cererea creditorului 3 s-ar lua in considerare..mentionez ca dupa achitarea creantei catre credit 1, instanta a ramas in pronuntare, s-a amanat pronuntarea timp in care pers despre care e vb a venit cu cerere precizatoare din partea credit 1, s-a repus pe rol si hop a mai venit un creditor care sa ceara insolventa, reprezentat de aceeasi pers care acum nu mai lucra pt creditorul 1, ci pt acest din urma creditor! mie una mi se pare bizar si as vrea sa ma folosesc cumva de actiunea ciudata a persoanei cons jur in favoarea mea.....pot?
Sa inteleg ca dvs nu contestati creantele ci calitatea de reprezentant al creditorilor ?
Puteti sa tegiversati dosarul cu 1 termen cu aceasta "chichita" procedurala pentru ca la urmatorul termen persoana respectiva va veni in mod cert cu toate probele care sa ateste calitatea de reprezentant al creditorilor
nu ati inteles si nici nu vreau sa tegiversez dosarul....am contestat creantele, iar pers in cauza nu are cum sa vina cu dovada calit de reprez din moment ce fostul angajator (e drept, telefonic) mi-a confirmat ca nu mai lucreaza la ei (pt perioada cand ea se prezenta totusi la termene raspunzand pt acesta, ca imediat dupa repunerea dosarului pe rol sa vina ca reprez al unui nou creditor). mai astept pareri totusi...
Cere de la societatea creditoare 1 care a confirmat doar telefonic, sa depuna la dosarul cauzei o nota de sedinta insotita de dovada ca persoana X care s-a prezentat la termenul din data de ... nu mai reprezenta valabil interesele societatii.
Ca nu-si insuseste cererea precizatoare si vezi ce se-ntampla