avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1380 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... daune morale pentru autoturism avariat, vinovat fara ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

daune morale pentru autoturism avariat, vinovat fara rca si sub influenta alcoolului

buna ziua, va rog sa ma indrumati cu aceasta situatie; dupa cum v-am spus am avut autoturismul avariat in parcare, autor fara rca, sub influenta alcoolului, patru masini implicate. eu avand masina pe credit bancar am si asigurare casco, masina a fost reparata pe asigurarea mea casco. datorita acestui lucru am pierdut o clauza din contractul de asigurare care spune ca la urmatoarea dauna sunt obligata sa platesc 750 ron indiferent de valoarea daunei. acesta a fost prima dauna care am avut-o la auto. eu ma simt lezata moral si vreau sa cer daune morale in instanta sau pe cale amiabila pentru ca masina mea era noua si fara alte daune inainte de acest eveniment, plus ca, daca pe viitor va exista o eventuala dauna eu va trebui sa platesc cei 750 ron.
ce este bine sa fac?
multumesc1
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 21:49, 11 Martie 2010
Parerea mea este sa incercati sa obtineti pe care amiabila toate daunele materiale ce sunt prevazute in contractul de asigurare si pe care dvs trebuie sa le suportati ca urmare a accidentului de circulatie. Aproape sigur nu veti reusi sa rezolvati problema pe cale amiabila, ceea ce va obliga la apelarea la instanta.
Numai bine.
firma de asigurari va trebui sa obtina prejudiciul de la vinovat, masina este reparata si este la mine, dar trebuie sa merg la politie sa declar daca mai sunt alte pretentii, din aceasta cauza v-am silicitat parerea.
In acest caz nu se justifica daunele morale(parerea mea).
Daca asiguratorul isi recupereaza banii,nu cred ca veti fi afectata pe viitor.

Avand in vedere ca ati fost lipsita de folosinta masinii o anume perioada de timp, ati putea cere in cadrul dosarului penal contravaloarea acestui prejudiciu ( cel de nefolosinta a vehiculului) ; acest tip de dauna se incadreaza tot in cele materiale si, potrivit reglementarilor RCA, daunele morale se acorda atunci cand vorbim de vatamari corporale si deces din accident de circulatie.
Recuperarea pagubei de la vinovat o va face asiguratorul dv. CASCO. Daca nu ati fost vatamata in accident este greu sa convingeti instantele sa va acorde daune morale. Dupa racuperarea pagubei, asiguratorul dv. nu va va mai penaliza.Si apoi din cate cunosc, atat timp cat polita dv. este o polita complementara pt. credit auto si este cesionata in favoarea bancii, nu cred ca se aplica acea clauza cu plata acelor sume pt. cea de a2a dauna si urmatoarele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu vatamare corporala coky coky Buna ziua, am si eu o dilema, am fost implicat recent intr-un accident de circulatie, toata lumea stie ca e vina lui, pana si el recunoaste, politia a zis sa ... (vezi toată discuția)
Rca si casco Izike Izike Poate sa-mi spuna cineva, daca am ambele asigurari si am avut un accident, pe care nu eu am provocat, asiguratorul plateste dupa ambele asigurari, sau raman ... (vezi toată discuția)
Imposibilitate repare auto accidentata-lipsa acte vinovat la dosar daune nicoleta-luiza nicoleta-luiza Buna seara As dori un ajutor din partea voastra referitor la o problema: acum o saptamana am fost implicata intr-un accident auto. Am fost lovita de un sofer ... (vezi toată discuția)