avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2014 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... rasp delictuala contract de asistenta jur
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

rasp delictuala contract de asistenta jur

S-a depus impotriva clientului o plangere pt savarsirea infractiunii de inselaciune. A fost incheiat un contr de asistenta juridica pentru reprezentarea acestuia in fata organelor de politie. Procurorul a dispus neinceperea urmaririi penale. Acum clientul doreste sa-si recupereze cheltuielile facute cu acea plangere de la cei care au introdus plangerea. Se poate merge pe rasp civila delictuala? Ati mai avut un astfel de caz?
Cel mai recent răspuns: ContSters126925 , utilizator 17:09, 11 Martie 2010
eu nu vad nici un delict in ati angaja avocat..cu contract de asistenta, iar ca temei poate fi 274 cpc si eventual imbogatirea fara justa cauza ca temei de drept substantial
daune-interese pe imagine 998-999 si nu-i obligatoriu, conditionat, cred de denuntul calomnios
Sa inteleg ca dvs considerati admisibila o astfel de actiune in pretentii? Am castig de cauza?
mie da, mai asteptati alte opinii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul penal cadru legal texacos texacos sunt sau nu pedepsite hartuirea si calomnia si care este cadrul legal? ce articole din C. pen. inlocuiesc pe acestea? (vezi toată discuția)
Proces daune morale fara martori fldan fldan Speta: X (un mare procesoman) depune impotriva lui Y plangeri repetate si mincionase la Politie, primarie, etc. Aceste plangeri contin cuvinte jignitoare la ... (vezi toată discuția)
Plangere de calomnie dumiras dumiras ce sanse am ca un vecin sa fie tras la raspundere pe motiv de calomnie pt unele afirmatii care au fost facute la adresa mea ,afirmatii de furt infirmate de ... (vezi toată discuția)