avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... 2%inpozit pe venit agricole prin retinere la sursa
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

2%inpozit pe venit agricole prin retinere la sursa

art 74 cod fiscal privind 2% impozit pe veniturile din agricultura prin retinerii la sursa
se aplica?
Daca da ,cum se declara si unde se plateste?
Am restaurant,cumpar patrunjel.
Platesc 2%?
Ultima modificare: Marți, 16 Martie 2010
ica oradea, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters86219 , utilizator 14:31, 17 Martie 2010
Daca cumparati produse agricole(pantrunjel) pe baza de borderou de achizitii de la tarani(fermieri) care nu detin facturier pt. ca nu sunt inregistrati la ORC(reg.comert), trebuie sa le retineti conform ordin 190/martie2009, 2% din valoarea produsului
.Deci fermierului ii platiti mai putin cu 2%, valoare pe care o veti vira la stat pana la data de 25 a lunii urmatoare cand ati facut achizitia. Se declara in declaratia 100-impozit pe venit agricol.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitii de la producatorii agricoli loredana prahoveanu loredana prahoveanu O societate comerciala achizitioneaza marfuri de la producatorii agricoli prin Borderoul de achizitii. Acesta se numeroteaza si se inregistreaza la Adm. ... (vezi toată discuția)
Borderou de achizitii cereale ernest ernest Am un SRL si cumpar cereale de la o persoana fizica ,trebuie sa folosesc Borderoul de Achizitii .OK. 1.Pot sa folosesc orice Bordereu de achizitii ... (vezi toată discuția)
Borderou de achizitii SALLAY CATALINA SALLAY CATALINA Buna seara. Va rog respectuos sa ma ajutati intr-o problema. Un restaurant face achizitii de legume, pe baza de Borderou de achizitii de la piata de la tarani. ... (vezi toată discuția)