avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 287 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Borderou de achizitii
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Borderou de achizitii

Buna seara. Va rog respectuos sa ma ajutati intr-o problema. Un restaurant face achizitii de legume, pe baza de Borderou de achizitii de la piata de la tarani. Cineva mi-a spus ca trebuie firma sa plateasca 2% pentru achizitionarea de produse agricole, unde si la cine? nu stie. Daca este asa, va rog, unde, pe ce baza si cum se face inregistrarea in contabilitate a acestei taxe. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: SALLAY CATALINA , utilizator 20:52, 21 Noiembrie 2012
Eu stiu ca acea taxa se plateste numai in cazul in care Dvs. achizitionati legumele de la producatori si le vindeti in alta parte. Insa pentru restaurant. acestea devin materii prime folosite pentru pregatirea preparatelor culinare.

[ link extern ]
Multumesc frumos.Am citit Ordonanta, este mai mult decat clar, nu trebuie sa plateasca cei cu alimentatie publica cei 2% pentru agricultura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliminare nir-uri de catre organul de control ilil200562 ilil200562 Societatea noastra a fost supusa unui control de fond ( de fapt este controlata cu regularitate din cinci in cinci ani) . In timpul controlului au fost ... (vezi toată discuția)
2%inpozit pe venit agricole prin retinere la sursa ica oradea ica oradea art 74 cod fiscal privind 2% impozit pe veniturile din agricultura prin retinerii la sursa se aplica? Daca da ,cum se declara si unde se plateste? Am ... (vezi toată discuția)
Legea 145 / 2014 adriancostache adriancostache Buna ziua As dori sa va descriu urmatorul caz, referitor la implicatiile fiscale si la aplicarea Legii nr.145 / 2014: Sunt posesorul unui teren agricol, cu ... (vezi toată discuția)