avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... legea nr.221/2009
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

legea nr.221/2009

pot beneficia de daune morale si cei care au suferit numai masuri administrative ?
Cel mai recent răspuns: daunemorale , utilizator 15:07, 12 Mai 2010
(3) Constituie, de asemenea, condamnare cu caracter politic si condamnarea pronuntata in perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989 pentru orice alte fapte prevazute de legea penala, daca prin savarsirea acestora s-a urmarit unul dintre scopurile prevazute la art. 2 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 214/1999 privind acordarea calitatii de luptator in rezistenta anticomunista persoanelor condamnate pentru infractiuni savarsite din motive politice, persoanelor impotriva carora au fost dispuse, din motive politice, masuri administrative abuzive, precum si persoanelor care au participat la actiuni de impotrivire cu arme si de rasturnare prin forta a regimului comunist instaurat in Romania, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 568/2001, cu modificarile si completarile ulterioare.

Multumesc pt.raspuns, insa intrebarea am adresat-o avand in vedere practica Tribunalului Mehedinti care are in vedere art.5 lit.a din lege ( pot solicita daune morale cei care au suferit o condamnare).Concluzia instantei este aceea ca cei care au suferit masuri administrative , nu pot solicita daune morale ci doar contravaloarea bunurilor confiscate, potrivit art 5 lit.b, aceasta categorie neregasindu-se la art.5 lit.a , unde se prevede posibilitatea solicitarii daunelor morale.Ce parare aveti despre acest punct de vedere al instantei?
elenaco a scris:
Ce parare aveti despre acest punct de vedere al instantei?

Cititi aici :

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordarea despagubirilor ContSters79066 ContSters79066 Revin cu o întrebare pe care am mai pus-o în anul 2010 referitoare la acordarea desbăgubirilor în cuantum de 5.000 de euro, despăgubiri acordate în baza ... (vezi toată discuția)
Legea 221/2009 GABRIELA  MARIA CHIRCULESCU GABRIELA MARIA CHIRCULESCU Buna ziua. Mama mea a fost deportata in Baragan. Beneficiaza de prevederile DL. 118. Am introdus actiune doar pentru daunele morale suferite in perioada ... (vezi toată discuția)
Cum obtin despagubiri conf legii 221/2010? sanatatefrumusete sanatatefrumusete Buna ziua Tatal meu a fost deportat in Siberia 4 ani si jumatate am acte doveditoare (livret).Care este procedura pentru a putea beneficia de aceasta ... (vezi toată discuția)