avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale act constitutiv actualizat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

act constitutiv actualizat

La actualizarea unui act constitutiv trebuie modificate doar elementele care sunt cuprinse in hotararea AGA de modificare a actului constitutiv sau trebuie revizuit tot actul constitutiv?
Intreb acest lucru deoarece eu am redactat actul constitutiv dupa cel vechi (din 2008), modificand doar acele elemente care sunt cuprinse in hotararea AGA si nu stiu daca o sa il accepte la ORC. Am observat ca un act constitutiv actualizat recent pentru alta societate,redactat de cei de la regstru, are un alt format.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 18:23, 11 Martie 2010
actualizarea tine numai de modificarile aprobate de AGA, prin acte aditionale la Statut, si publicate in MO.
Actul constitutiv despre care vorbeam (redactat de cei de la ORC) cuprindea unele precizari din legea societatilor comerciale, era mai complet.
Exista un model standard de act constitutiv care sa fie obligatoriu in cazul in care se fac anumite modificari la cel vechi sau daca modific strict elementele cuprinse in AGA nu are cum sa imi fie respins actul constitutiv?
teodor82 a scris:
Exista un model standard de act constitutiv care sa fie obligatoriu in cazul in care se fac anumite modificari la cel vechi sau daca modific strict elementele cuprinse in AGA nu are cum sa imi fie respins actul constitutiv?

Sub nicio forma. Actul constitutiv trebuie sa contina anumite elemente prevazute de lege, si daca v-a fost inmatriculata societatea, inseamna ca au existat si exista in act. Ceea ce fac cei de la registru este putin ilegal dupa parerea mea, pentru ca orice modificare a actului constitutiv trebuie sa provina dintr-o hotarare AGA, nu din cum crede X sau Y ca trebuie sa arate...

Modificati exclusiv ceea ce s-a hotarat in AGA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recodificarea activitatilor din actul constitutiv conform noului caen bernix bernix Buna ziua tuturor! Ma aflu in situatia de a prelungi mandatul administratorului ocazie cu care, prin aceeasi hotarare AGA, vreau sa recodific si obiectul de ... (vezi toată discuția)
Documente necesare retragere administrator din firma criston84 criston84 buna, ma poate ajuta cineva cu informatii legate de documentele care trebuie completate la retragerea unui administrator din firma. multumesc (vezi toată discuția)
Hotarare aga pentru retragere administrator si schimbare de nume Valentina_D Valentina_D Buna ziua, Imi puteti spune, va rog, cum trebuie sa fie facuta hotararea AGA in cazul in care unul dintre asociati isi schimba numele prin casatorie si ... (vezi toată discuția)