avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 160 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... anulare hotarare consiliu local
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

anulare hotarare consiliu local

cine anuleaza o hotarare de consiliu local ?
multumesc
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 23:40, 11 Martie 2010
Sunt doua variante:
1. consiliul local in cauza abroga HCL-ul respectiv, printr-o hotarare ulterioara.
2. in cazul atacarii respectivului HCL in contencios administrativ de catre prefectura/orice alta persoana interesata, HCL-ul poate fi anulat de instanta.
depinde de situatie, si de hotarare.
HCL se poate abroga/modifica, printr-o noua HCL.
In cazul in care actul a intrat deja in circuitul civil ,si a produs deja efecte juridice, Consiliul local nu mai poate abroga hotararea nelegala.,in aceasta situatie, trebuind sa se adreseze instantei de contencios administrativ, solicitand anularea actului, in termen de maxim 1 an de la data emiterii actului.
Alte variante, ar fi ca HCL sa fie atacat in contencios, de catre prefect, persoana interesata, anfp, ministerul public, avocatul poporului.... depinde de ce anume cuprinde in partea dispozitiva acea hotarare. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Efectele unei hcl dorina spataru dorina spataru O hotarare de consiliu local data de prefectura ca nelegala,nerevocata si neatacata in contencios administrativ este valabila pana la adoptarea unei noi ... (vezi toată discuția)
Atacare act administrativ de prefect julien_slbz julien_slbz Prefectul poate ataca si anumite articole dintr-o hotarare a unui consiliu local ( considerate nelegale ) sau este obligatie atacarea in totalitate a HCL-ului, ... (vezi toată discuția)
Hotararile de consiliu local anuleaza hotararile de guvern? mihaelamuresan mihaelamuresan Buna ziua. Am si eu o intrebare? O Hotarare de Consiliu Local este mai presus decat o lege, o hotarare de guvern? Un judecator in stabilirea dreptatii , dupa ... (vezi toată discuția)