avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale bon fiscal 600 lei pe firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

bon fiscal 600 lei pe firma

Buna seara!
Am fost in delegatie am fost cazat la un hotel si cei de la receptie mi-au facut o factura in valoare de 600 lei. Am platit cash iar receptionera de la hotel mi-a dat un bon fiscal stampilat in loc de chitanta. Eu stiu ca pentru sumele mai mari de 100 lei trebuie sa emita chitanta, nu bon fiscal. Gresesc?
Cel mai recent răspuns: new_2009 , utilizator 08:40, 12 Martie 2010
aveti si factura si bonul fiscal deci este ok=D>
am si factura si bon fiscal.
Domn' ministru : aveti fix ce trebuie !

Fara gluma. Aveti o factura , care va fi inregistrata pe cheltuieli si bonul reprezentand plata facturii . Ce nedumerire aveti ?

corina
Conform OUG 28/1999 operatorul economic are urmatoarea obligatie:
"Art. 1. - (1) Operatorii economici care efectueaza livrari de bunuri cu amanuntul, precum si prestari de servicii direct catre populatie sunt obligati sa utilizeze aparate de marcat electronice fiscale.
(2) Operatorii economici prevazuti la alin. (1), denumiti in continuare utilizatori, au obligatia sa emita bonuri fiscale cu aparate de marcat electronice fiscale si sa le predea clientilor. La solicitarea clientilor, utilizatorii vor elibera acestora si factura fiscala. "
Prin urmare este corect, puteti sa va decotati cheltuiala de 600 lei.
La persoanele fizice nu se elibereaza chitante.

Am uitat sa specific. Sunt firma, nu persoana juridica

Alte discuții în legătură

Chitanta sau bon fiscal alincm alincm Daca am un parc de vinzari utilaje agricole, masini si remorci, la vinzarea catre persoane fizice sint obligat sa emit factura ,(le este necesara la ... (vezi toată discuția)
Casa de marcat pt.pfa dorusirb dorusirb Buna ziua. Este vorba despre o PFA in domeniul topografiei, care este si angajata la o firma, iar pe PFA lucreaza in timpul liber din cand in cand. Spuneti-mi ... (vezi toată discuția)
Incasari in valuta in numerar pentru un hotel LimoContab LimoContab Un hotel din Romania incaseaza pe teritoriul Romaniei valuta in numerar (contravaloare cazare) de la persoanele fizice nerezidente (conf Regulamentului BNR ... (vezi toată discuția)