avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general impozit 16% + ???
Discuție deschisă în Contabilitate în general

impozit 16% + ???

nu mai inteleg :(
daca sunt angajata pe perioada nedeterminata si am in paralel un pfa pe consultanta in afaceri si management, mai am ceva de platit pt pfa in afara impozitului de 16% ???
sau mai bine zis,mai sunt obligata sa platesc altceva,pe langa impozit ?

multumesc anticipat
Ultima modificare: Joi, 11 Martie 2010
ContSters114803, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters114803 , utilizator 14:52, 17 Martie 2010
Desigur...contributia la sanatate
multumesc frumos

sincer, eu una nu mai inteleg :(

sotul are pfa de 2 ani si n-a primit nimic de genul cand a depus declaratiile 200 si 220...contabila de la firma imi spune ca trb sa platesc doar impozitul 16%...:(

pana la urma,eu ce fac :-/

nu vreau sa platesc sanatatea si pe pfa (si asa e jalnic sistemul )...

cum spuneam : eu ce fac :-/:hm:
Ultima modificare: Joi, 11 Martie 2010
ContSters114803, utilizator
Cum v-a sfatuit si doamna davideg mai sus, trebuie sa platiti si sanatatea. S-a discutat de sute de ori pe tema asta pe acest forum si nu numai. Legile sunt clare. Daca sotul n-a platit atunci e foarte rau;
Declaratiile 200 si 220 sunt pentru impozitul pe venit la fisc. El ar fi trebuit sa mearga personal ca casa de sanatate si sa plateasca cass-ul. Daca sistemele au multe deficiente si se pot "pacali" uneori, incet incet acest lucru se va schimba. Mai devreme sau mai tarziu tot ii va veni decizie de plata retroactiv pentru perioada restanta plus penalitati.

PS schimbati contabila
Ultima modificare: Vineri, 12 Martie 2010
grandanat, utilizator
am inteles, o sa merg maine sa vb sa vad cum se procedeaza
va multumesc
Petruta Morlova a scris:

multumesc frumos

sincer, eu una nu mai inteleg :(

sotul are pfa de 2 ani si n-a primit nimic de genul cand a depus declaratiile 200 si 220...contabila de la firma imi spune ca trb sa platesc doar impozitul 16%...:(

pana la urma,eu ce fac :-/

nu vreau sa platesc sanatatea si pe pfa (si asa e jalnic sistemul )...

cum spuneam : eu ce fac :-/:hm:

O sa va vina somatie de plata din urma inclusiv penalizari si dobanzi. Sunt "Stan Patitu".

Alte discuții în legătură

Pfa fara activitate d_dany21 d_dany21 Buna ziua, In aceasta vara, iulie, mi-am facut un pfa. Din iulie si pana in acest moment nu am avut activitate. 1. am fost la Admin. Financiara unde l-am ... (vezi toată discuția)
Inchidere pfa - plata contributii nicopfa nicopfa As vrea sa ma ajutati si pe mine cu cateva informatii, va rog. Am un PFA pe care doresc sa il inchid. Am depus anul trecut declaratiile necesare, insa am ... (vezi toată discuția)
Suspendare pfa - declaratia 200 adinara adinara Buna ziua, In luna Iulie 2014 am decis sa suspend acitivitatea pfa-ului (sistem real), iar contabila m-a ajutat la completarea actelor, printre care si ... (vezi toată discuția)