avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale impozite si taxe locale
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

impozite si taxe locale

Ce se poate face daca o hotarare de consiliu local nu poate fi pusa in aplicare datorita faptului ca nu este concreta?spre exemplu : s-a facuta o zonare a localitatii care spune ca ....zona B- terenurile si constructiile situate pe o anumita ulita , -Popescu spre exp. dar contribuabilul se identifica in cartea de identitate cu domiciliul in comuna ......... satul ...... nr....., ulita respectiva nu se regaseste in adresa de domiciliu a contribuabilului.Eu ma ocup de impozite si taxe , si am considerat ca aceasta hotarare nu poate fi pusa in aplicare , nici macar nu s-a tinut cont de referatul compartimentului de specialitate si de Codul fiscal.Ma poate ajuta cineva cu un sfat ?
Ultima modificare: Joi, 11 Martie 2010
madalina.lacatus, utilizator
Cel mai recent răspuns: MarcV , utilizator 12:22, 28 Martie 2010
La nivelul primariei, trebuie sa aveti Situatia privind bunurile aflate in domeniul public al comunei(cartea alba, cum ii spunem noi, deoarece are coperti albe :)) ). Acolo, in cazul in care strazile nu au denumire, sunt identificate prin numerele de casa de unde incepe si unde se termina strada (ex. str x de la nr.1 la nr 50). Cred ca asa puteti incadra imobilele in vederea impozitarii.
Daca nici asa nu reusiti, solicitati lamuriri secretarului UAT..doar a contrasemnat hotararea.
Multumescu pentru raspuns. La noi exista acest inventar al domeniului public dar sunt trecute doar ulitele si atat , fara numere , de secretar si primar ce sa mai zic, spun sa pun in aplicare aceasta hotarare , dar nici ei nu stiu cum ,ce vor ei ar insemna ca cei de la impozite sa cunoasca unde stau toti locuitorii acestei comune , mi se pare aberant :stunned: nu ii intereseaza .In final , impreuna cu colega de la reg.agricol am reusit sa numerotam aceste ulite , iar Consiliul Local o sa aprobe aceasta modificare la hotarare si sper sa rezolvam problema.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnare proiect hotarare consiliu local Viviana Savulescu Viviana Savulescu proiectele de hotarare intr-o primarie se semneaza si de secretar, sau numai de cel care le initiaza? (vezi toată discuția)
Revocare hcl secretaruat secretaruat CONSILIUL LOCAL A ADOTPTAT O HOTARARE. UN CETATEAN NEMULTUMIT A DEPUS PLANGERE PREALABILA PE LEGEA CONTENCIOSULUI ADMINISTRATIV SOLICITAND REVOCAREA. CUM ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitati functionar public monique27 monique27 Ce variante are( daca are) un functionar public de a avea o activitate remunerata in cadrul unei societati, avand in vedere incompatibilitatile ? (vezi toată discuția)