avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1171 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale impozite si taxe locale
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

impozite si taxe locale

Ce se poate face daca o hotarare de consiliu local nu poate fi pusa in aplicare datorita faptului ca nu este concreta?spre exemplu : s-a facuta o zonare a localitatii care spune ca ....zona B- terenurile si constructiile situate pe o anumita ulita , -Popescu spre exp. dar contribuabilul se identifica in cartea de identitate cu domiciliul in comuna ......... satul ...... nr....., ulita respectiva nu se regaseste in adresa de domiciliu a contribuabilului.Eu ma ocup de impozite si taxe , si am considerat ca aceasta hotarare nu poate fi pusa in aplicare , nici macar nu s-a tinut cont de referatul compartimentului de specialitate si de Codul fiscal.Ma poate ajuta cineva cu un sfat ?
Ultima modificare: Joi, 11 Martie 2010
madalina.lacatus, utilizator
Cel mai recent răspuns: MarcV , utilizator 12:22, 28 Martie 2010
La nivelul primariei, trebuie sa aveti Situatia privind bunurile aflate in domeniul public al comunei(cartea alba, cum ii spunem noi, deoarece are coperti albe :)) ). Acolo, in cazul in care strazile nu au denumire, sunt identificate prin numerele de casa de unde incepe si unde se termina strada (ex. str x de la nr.1 la nr 50). Cred ca asa puteti incadra imobilele in vederea impozitarii.
Daca nici asa nu reusiti, solicitati lamuriri secretarului UAT..doar a contrasemnat hotararea.
Multumescu pentru raspuns. La noi exista acest inventar al domeniului public dar sunt trecute doar ulitele si atat , fara numere , de secretar si primar ce sa mai zic, spun sa pun in aplicare aceasta hotarare , dar nici ei nu stiu cum ,ce vor ei ar insemna ca cei de la impozite sa cunoasca unde stau toti locuitorii acestei comune , mi se pare aberant :stunned: nu ii intereseaza .In final , impreuna cu colega de la reg.agricol am reusit sa numerotam aceste ulite , iar Consiliul Local o sa aprobe aceasta modificare la hotarare si sper sa rezolvam problema.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnare proiect hotarare consiliu local Viviana Savulescu Viviana Savulescu proiectele de hotarare intr-o primarie se semneaza si de secretar, sau numai de cel care le initiaza? (vezi toată discuția)
Revocare hcl secretaruat secretaruat CONSILIUL LOCAL A ADOTPTAT O HOTARARE. UN CETATEAN NEMULTUMIT A DEPUS PLANGERE PREALABILA PE LEGEA CONTENCIOSULUI ADMINISTRATIV SOLICITAND REVOCAREA. CUM ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitati functionar public monique27 monique27 Ce variante are( daca are) un functionar public de a avea o activitate remunerata in cadrul unei societati, avand in vedere incompatibilitatile ? (vezi toată discuția)