avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale insolventa
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

insolventa

in ce conditii pot sa apelez la insolventa?
Cel mai recent răspuns: DANIELA NICULESCU , Consultant fiscal 10:28, 12 Martie 2010
la insolventa puteti apela in conditiile stipulate in legea nr. 85/2006 modificata. daca sint intrunite conditiile din actul normativ mentionat va puteti adresa cu o cerere Tribunalului in raza caruia isi are sediul debitorul falit.
Insolventa este acea stare a patrimoniului care se caracterizeaza prin insuficienta fondurilor banesti pentru achitarea datoriilor. Atunci cand exista datorii mai mari de 10.000 de lei neachitate, pentru o perioada de 30 zile de la scadenta, atunci starea de insolventa se prezuma. Falimentul este procedura de insolventa care se aplica debitorului in vederea lichidarii patrimoniului debitorului si acoperirii datoriilor.
Procedura generala a insolventei este impartita in trei mari faze: (i) perioada de observatie; (ii) reorganizarea judiciara; si (iii) falimentul. Procedura este deschisa printr-o cerere adresata de creditor Tribunalului in a carui circumscriptie isi are sediul debitorul, in fata unei instante speciale, numita judecator sindic. In anumite cazuri prevazute de legea insolventei, chiar debitorul are obligatia de a cere deschiderea procedurii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa/faliment ContSters170028 ContSters170028 Care este diferenta dintre insolventa si faliment? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Intrare in insolventa - debitor Bisca Bisca Buna. Este vorba de 2 asociati care nu se mai inteleg pentru a continua afacerea. Datorile de la finante (20000)nu depasesc 40.000. Punctele de lucru sunt ... (vezi toată discuția)
Insolventa/faliment negrila negrila cum e cu procedura insolventei, dar cu procedura falimentului? se confunda, e una si aceeasi, e una in prelungirea alteia,sau doua lucruri diferite? nu vreau ... (vezi toată discuția)