Insolvenţa este definită de art. 3 pct.1 din Legea 85/2006 ca fiind „acea stare a patrimoniului debitorului care se caracterizează prin insuficienţa fondurilor băneşti disponibile pentru plata datoriilor exigibile".
In momentul in care debitorul nu mai are lichiditati cu care să vă poată plăti datoriile ajunse la scadenta, el se află în stare de insolvenţă.
Această stare nu înseamnă că în patrimoniul societăţii nu se află active sau bunuri ce pot fi valorificate pentru stingerea datoriei. Falimentul este faza finala a insolvenţei, care se aplică debitorului în vederea lichidării averii acestuia pentru acoperirea pasivului, fiind urmată de radierea debitorului din registrul în care este înmatriculat;
Intre momentul insolventei si cel al falimentului,debitorul care intruneste conditii expres prevazute de lege, poate intra in faza de reorganizare a activitatii, in urma planului aprobat de Adunarea creditorilor si confirmat de judecatorul sindic
Insolventa/faliment
negrila
cum e cu procedura insolventei, dar cu procedura falimentului?
se confunda, e una si aceeasi, e una in prelungirea alteia,sau doua lucruri diferite?
nu vreau ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.