avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

in anul 2009 am dezbatut mostenirea dupa bunicii mei , inclusiv ce a avut mostenire bunica de la parintii sai , prin judecatorie . La emiterea hotararii s-au stabilit urmatoarele : masa succesorala d epe urma defunctilor a fost compusa din teren intravilan si extravilan ( nu conteaza suprafetele ) si una casa de locuit . S-au stabilit mostenitorii ca fiind unchiul meu cu cota de 1/2 si eu impreuna cu sora mea , cota de 1/2 deoarece tatal meu a decedat .Pana aici totul e clar , problema aparand la impartire , astfel : lotul 1 se atribuie unchiului si consta din 2500 eoru - contravaloare teren si constructii ( pe care i-am dat eu ca sa-mi ramana mie casa ) , lotul 2 se atribuie surorii mele si consta din teren intravilan si extravilan iar lotul 3 mi se atribuie mie si consta din teren intravilan si extravilan dar casa nu apare nicaieri ! Ce ma sfatuiti sa fac deoarece eu vreau sa-mi construiesc o casa in locul celei vechi iar cei de la judecatorie nu vor sa rectifice hotararea , spunand ca ar tebui sa redeschid procesul , sa-i chem pe toti sa semneze si sa mai cheltui si bani si timp din nou , tinand cont ca se refera doar la titlul de proprietate pe care l-au avut in comun bunicii mei ???
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 17:52, 12 Martie 2010
Dar dvs. ati introdus casa in masa succesorala?
Daca da, eu cred ca trebuie sa luati legatura cu un avocat, sa faca cerere de revizuire, pt minus petita.
Daca nu, trebuie introdusa alta actiune.
am introdus si casa si am avut si avocat , care , cred ca nu vrea sa se puna rau cu judecatoarea ! Mi-a spus cineva ca ar trebui sa merg la judecatorul de serviciu sa-i explic situatia , poate el ar lamuri lucrurile .
In situatia mentionata ,solutionarea este de competenta instantei de judecata ,pe care trebuie sa o investiti cu autoritatea judecarii cererii de revizuire
Atunci angajati-va alt avocat urgent.
Mai cititi inca o data cererea dv. si dispozitivul, ca dv. nu va exprimati tocmai corect juridic si mi-e ca nu am inteles bine...
Sunt 2 case?
Ce lot 1 care consta in bani? Loturile nu pot consta in bani, doar la impartirea in natura se fac lotizari...
Verificati expertizele, vedeti ce scrie acolo in ele, ce case sunt pe ce terenuri...
Dv. aveati titlu pe casa ;a care va referiti?
Sincer, e cam de vazut dosarul... mai sunteti in termen de atac?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire ContSters135021 ContSters135021 Buna ziua.Eu si cu mama mea locuim intr-o casa construita de tatal meu cu autorizatiea in 1970.Este construita pe un teren intravilan de 4000mp.,are 26 ml ... (vezi toată discuția)
Teren acaparat... gigelas gigelas Buna ziua, Bunicul a avut o curte cu o suprafata de cca.2500 mp.care a fost anterior a tatalui sau (strabunicul meu). Dupa decesul strabunicului (strabunica ... (vezi toată discuția)
Incercare de a fi inlaturat de la mostenire giv giv Buna ziua. Va supun atentiei urmatoarea problema: Tatal meu a decedat in anul 2015. Tatal sau a decedat in anul 2010. Eu i-am mostenit pe amandoi si am ... (vezi toată discuția)