avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare contract vinzare-cumpärare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare contract vinzare-cumpärare

Bunä Ziua !Sint cäsätoritä si am domiciliu stabil in Germania.Tatäl meu a murit de citiva ani,räminind doar mama si o sorä.Anul trecut mama mea a fäcut un act de vinzare-cumpärare pe casa pärinteascä in favoarea ficei mele färä a avea acordul meu s-au al sorei mele,a fost trecutä o sumä de bani in contract,sumä ce nu a fost primitä(asta o stiu de la maicä-mea),fica mea neavind sä pläteascä aceastä sumä,nici mäcar taxele cuvenite nu le-a plätit,a plätit tot mama.Mentionez cä dupä moartea lui tatäl meu s-a incheiat actele de mostenire si succesiune.Mama mea a fäcut acest lucru in ideea cä nepoata ei(fica mea) o v-a ajuta,lucru care nu s-a realizat.Pot acum eu si sora mea sä anulez acest contract ?Vä multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 11:55, 20 Martie 2010
da, puteti.. dar nu va e mila de fata si mama dvs sa le purtati prin tribunale?
va sfatuiesc sa solicitati ajutorul unui avocat.
trebuie sa dovediti ca vanzarea-cumparare este o donatie deghizata
cereti raportul donatiei
si anularea partiala a acestei donatii deghizate pana la limita rezervei succesoarele

sau , daca vanzarea s-a facut cu clauza de intretinere, dovediti ca aceasta sarcina nu a fost prestata, si cereti nulitatea ctr
daca ati facut succesiune dupa tatal dvs si v-a revenit o cota dvs si surorii dvs, cum a facut mama dvs contract de vanzare pt toata casa?
Daca vreti sa va judecati neaparat cu mama si fiica...dar nu ne mai mira nimic, poate gasiti totusi alta modalitate sa rezolvati "problema"!
Ultima modificare: Vineri, 12 Martie 2010
Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu", Avocat
avocatPetre a scris:

da, puteti.. dar nu va e mila de fata si mama dvs sa le purtati prin tribunale?


Ma asteptam sa ne oferiti si temeiul juridic al cererii in anulare sau constatare a nulitatii. Eu unul nu-l vad. Userul Rosenauer este tert fata de contractul incheiat, deci nu poate avea calitate procesuala si nu prea poate cere anularea iar motive de nulitate absoluta nu prea intrevad.

Referitor la raspunsul Nicosiei, doar atat: intai trebuie dovedita donatia (simulatia vanzarii), iar asta o va putea face doar dupa decesul mamei. Pana atunci, nici macar mama nu va putea desfiinta actul pe temeiul faptului ca ar fi o simulatie. Simulatia este perfect legala daca nu este facuta cu scopul fraudarii legii sau intr-un scop imoral.

:bow:

Alte discuții în legătură

Clauza de dezheredare haiducu31 haiducu31 Imi poate spune cineva cum ar trebui compusa o clauza de dezheredare intr-un testament? (vezi toată discuția)
Donatie sau act de vanzare cumparare maria1956 maria1956 Buna ziua, va rugam sa ne ajutati in urmatoarea situatie ; dupa moartea bunicului cei 3 copii la succesiune au cedat fiecare cota sa parte in favoarea ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare cumparare ionut_alex ionut_alex Buna ziua as dori sa trec casa de pe numele parintilor pe numele meu dar nu stiu ce act sa fac ca in caz in care una di surori lar ataca sa nu aiba castig de ... (vezi toată discuția)