avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de vanzare cumparare

Buna ziua as dori sa trec casa de pe numele parintilor pe numele meu dar nu stiu ce act sa fac ca in caz in care una di surori lar ataca sa nu aiba castig de cauza . mentionez ca ,casa a fost din paianta iar eu am daramato si am facut alta toate acestea pe bani mei si multe alte inbunatatiri. mai mentionez ca parinti sunt deacord cu trecerea casei pe numele meu dar cu o clauza de ai caza pana la moartea lor ( sa nu ii dau afara dupa ce as primi actele asta vor ei)as dori sa stiu daca bani investiti pana acum ma pot ajuta cu ceva la trecerea casei pe numele meu . va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: dynsky , utilizator 12:45, 12 Mai 2012
cel mai sigur e un contract vanzare cumparare cu drept de habitatie
Se va intocmi un contract de vanzare-cumparare cu drept de uzufruct viager. Astfel parintii dumneavoastra vor avea dreptul sa locuiasca in casa tot restul vietii, chiar daca vindeti mai departe, ei nu pot fi dati afara din casa. Banii investiti in construirea noii case, va pot folosi doar daca aveti acte ( facturi) care sa dovedeasca investitia dumneavoastra, sau daca ati incheiat un contract de imprumut intre dumoavoastra si parinti, in care este stipulat ca le dati acei bani pentru constructia casei.
si stiti cumva acest act este mai ieftin sau se plateste si la acesta impozit la stat?
se vor achita taxele notariale, care sunt stabilite in functie de valoarea contractului
Colega a uitat sa mentioneze si impozitul pe care parintii sunt obligati sa il plateasca pentru pretul incasat ca urmare a vanzarii casei. Taxele notariale si impozitul se vor calcula in functie de valoarea casei si a terenului.

Alte discuții în legătură

Atacarea unui act de vanzare-cumparare cu uzufruct GAGIU1982 GAGIU1982 Buna ziua, eu cu prietena mea (necasatoriti) am incheiat un contract de vz-cu uzufruct cu parintii ei pe casa care o detin acestia. Ne-am interesat si se pare ... (vezi toată discuția)
Act vanzare-cumparare nedumerita25 nedumerita25 Am inteles ca un act de vanzare-cumparare cu uzufruct, intre un parinte si unul din copii poate fi atacat de catre ceilalti copii, ca mostenitori ... (vezi toată discuția)
Clauza de dezheredare haiducu31 haiducu31 Imi poate spune cineva cum ar trebui compusa o clauza de dezheredare intr-un testament? (vezi toată discuția)