Buna ziua as dori sa trec casa de pe numele parintilor pe numele meu dar nu stiu ce act sa fac ca in caz in care una di surori lar ataca sa nu aiba castig de cauza . mentionez ca ,casa a fost din paianta iar eu am daramato si am facut alta toate acestea pe bani mei si multe alte inbunatatiri. mai mentionez ca parinti sunt deacord cu trecerea casei pe numele meu dar cu o clauza de ai caza pana la moartea lor ( sa nu ii dau afara dupa ce as primi actele asta vor ei)as dori sa stiu daca bani investiti pana acum ma pot ajuta cu ceva la trecerea casei pe numele meu . va multumesc mult.
Se va intocmi un contract de vanzare-cumparare cu drept de uzufruct viager. Astfel parintii dumneavoastra vor avea dreptul sa locuiasca in casa tot restul vietii, chiar daca vindeti mai departe, ei nu pot fi dati afara din casa. Banii investiti in construirea noii case, va pot folosi doar daca aveti acte ( facturi) care sa dovedeasca investitia dumneavoastra, sau daca ati incheiat un contract de imprumut intre dumoavoastra si parinti, in care este stipulat ca le dati acei bani pentru constructia casei.
Colega a uitat sa mentioneze si impozitul pe care parintii sunt obligati sa il plateasca pentru pretul incasat ca urmare a vanzarii casei. Taxele notariale si impozitul se vor calcula in functie de valoarea casei si a terenului.