avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediul de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediul de crestere a copilului

Buna ziua. Sunt insarcinata dar nu o sa beneficiez de indemnizatie de crestere a copilului intrucat nu o sa am cele 12 luni anterioare nasterii. In aceasta situatie e posibil ca dupa ce mi se termina concediul postnatal sa fiu rechemata la munca?Ca sa nu ma mai intorc la munca dupa nastere ce trebuie sa fac?Sa imi depun demisia inainte de nastere sau inainte de intrarea in concediul prenatal?Nu pot beneficia de un concediu de 2 ani si eu fara acea indemnizatie?
Cel mai recent răspuns: allexxia , utilizator 16:06, 12 Martie 2010
poti face cerere ptr concediu fara plata de un an de zile, daca unitatea unde lucrezi este de acord
iar dupa nasterea copilului in termen de 6 luni poti solicita de la unitate, conform contractului colectiv de munca
Art. 51. - In afara de ajutoarele prevazute de lege, la care au dreptul, salariatii vor beneficia si de urmatoarele ajutoare:
c) un salariu mediu pe unitate, platit de aceasta mamei, pentru nasterea fiecarui copil; daca mama nu este salariata, sotul acesteia beneficiaza de plata unui salariu mediu pe unitate;
Buna ziua,
Tocmai am aflat ca sunt insarcinata. Din pacate contractul meu de munca a fost incheiat in data de 31 ianuarie 2010. Urmeaza sa inchei un nou contract de munca dar datorita faptului ca s-a schimbat legea o sa mi se deschida noul contract de munca cu data de 01 aprilie 2010 (cel mai probabil).
Daca inchei un contract de prestari servicii pentru perioada ianuarie - martie si imi platesc darile aferente voi putea beneficia de concediu de crestere a copilului?
Adica voi avea continuitate pentru acele 12 luni prevazute pentru concediul de crestere a copilului?
Se poate inregistra acum la ITM un contract de prestari servicii incheiat in luna ianuarie?
Veniturile trecute in acel contract vor fi luate in considerare la calculu indemnizatiei pentru cresterea copiulului ?
Daca nu se poate inregistra un astfel de contract exista o alta posibilitate agreata de ITM astfel incat sa se treaca cu venituri si lunile ianuarie, februarie si martie?
Va rog mult ajutati-ma!
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul mediu pe unitate platit mamei pentru fiecare nastere neva neva Buna ziua, Intrebarea mea ar fi in legatura cu salariul mediu pe unitate platit mamei pentru fiecare nastere (Contractul Colectiv de Munca Unic la Nivel ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere a copilului allexxia allexxia Buna ziua, Tocmai am aflat ca sunt insarcinata. Din pacate contractul meu de munca a fost incheiat in data de 31 ianuarie 2010. Urmeaza sa inchei un nou ... (vezi toată discuția)
Salariu mediu pe unitate pt nou nascut daniellem daniellem Buna ziua!Urmeaza sa nasc in 2 - 3 saptamani iar firma la care lucrez ( invatamant ) mi-a spus ca anul acesta nu au buget pt salariul de nou nascut.In aceste ... (vezi toată discuția)