avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot lua in intretinere sotul unei verisoare?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot lua in intretinere sotul unei verisoare?

Am o verisoara a carui sot este foarte grav bolnav. Pana sa fie diagnosticat a fost in somaj . Sotia ( verisoara mea ) si fiica lui nu lucreaza in prezent. La spitale chiar daca mori...daca nu ai adeverinta nici nu te primeste...iar el are o forma de cancer...ce pot face pentru ei?! il pot lua eu in intretinerea mea? Din cate stiu eu doar rudele de gradul I le pot lua...dar poate exista o exceptie...sau ce altceva se poate face in acest caz? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 20:48, 12 Martie 2010
Persoana în întreţinere poate fi soţia/soţul, copiii sau alţi membri de familie, rudele contribuabilului sau ale soţului/soţiei acestuia până la gradul al doilea inclusiv, ale cărei venituri, impozabile şi neimpozabile, nu depăşesc 250 lei lunar.
nu e minor sa-l iei in intretinere..el chiar daca nu lucreaza isi poate plati cas-ul direct si poate beneficia de asistenta medicala..si sotia lui la fel (verisoara dvs)..trebuie sa aduca advereinte ca nu realizeaza venituri emise de administratia financiara, eventual o declaratia notaraial pe propri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributie sanatate pentru sotul angajatei ciobanc ciobanc angajata pe post de barman este casatorita iar sotul nu este angajat nici unde,lucrand cu ziua; nu au copii minori in intretinere pot sa-l trec la persoane ... (vezi toată discuția)
Poate fi persoana in intretineredaca are teren extravilan de 3.23 ha? gina2010 gina2010 Buna dimineata, poate sotia unui salariat sa fie coasigurat daca nu lucreaza dar detine ( cf adeverintei de la primarie) teren extravilan de 3.23 ... (vezi toată discuția)
Deducere personala pentru copil iulianastroe iulianastroe Am un baiat care are 18 ani si 9 luni si va urma clasa a 12- a la zi. Pentru el am voie la deducere suplimentara pana la terminarea liceului? (vezi toată discuția)