Am o verisoara a carui sot este foarte grav bolnav. Pana sa fie diagnosticat a fost in somaj . Sotia ( verisoara mea ) si fiica lui nu lucreaza in prezent. La spitale chiar daca mori...daca nu ai adeverinta nici nu te primeste...iar el are o forma de cancer...ce pot face pentru ei?! il pot lua eu in intretinerea mea? Din cate stiu eu doar rudele de gradul I le pot lua...dar poate exista o exceptie...sau ce altceva se poate face in acest caz? Va multumesc.
Persoana în întreţinere poate fi soţia/soţul, copiii sau alţi membri de familie, rudele contribuabilului sau ale soţului/soţiei acestuia până la gradul al doilea inclusiv, ale cărei venituri, impozabile şi neimpozabile, nu depăşesc 250 lei lunar.
nu e minor sa-l iei in intretinere..el chiar daca nu lucreaza isi poate plati cas-ul direct si poate beneficia de asistenta medicala..si sotia lui la fel (verisoara dvs)..trebuie sa aduca advereinte ca nu realizeaza venituri emise de administratia financiara, eventual o declaratia notaraial pe propri