avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... FALSUL IN SEMNATURA SI UZUL DE FALS CE SE POATE FACE ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

FALSUL IN SEMNATURA SI UZUL DE FALS CE SE POATE FACE ?


Am un frate care este bonlav,,INTIRZIERE MINTALA grava,, are asistent personal ( Angajata si cu salariu de la primarie o femeie (sotia unui var . Varul Sotul asistentei personale- ia luat timp de 18 luni de zile ,,indemnizatia de handicapat. Procedeul era urmatorul: Lua buletinul persoanei cu handicap- celui ce il avea in ingrijire- mergea la postar -postarul dadea banii- Pe chitanta semna. Varul - dar scria numele persoanei cu handicap.-Arat ca persoana cu handicap -Nu a fost pusa niciodata sub interdictie de semnatura- printr-o hotarire judecatoreasca..Nu a dat niciodata procura pentru a inputernicii pe varul lui in a ridica - ajutorul de persoana cu handicap.
Acest bonlav timp de 18 luni nu a vazut culoarea acestor bani. Cine se face vinovat si de ce? Postarul ca a dat banii- Sau cel ce luat banii- semnind pentru alta persoana. Ce se poate face ? pe cine trebuie sa sesizez ? Am incercat sa vorbesc omeneste cu cel ce a luat banii acestui bonlav.Nu se poate- iar postarul imi spune sa-l reclam. iar varul zice ca are relatii la primaria comunei si scapa !
Pot fii trasi la raspundere. Cine ma poate ajuta cu un sfat
email iancu.nicoleta97@yahoo.com
va mutumesc si va rog nu ocoliti
Cel mai recent răspuns: sca baloisibaloi , Avocat 21:46, 12 Martie 2010
macar varul si sotia lui, au avut grija de fratele dvs intarziat mintal? daca da, slabe sanse sa reusiti ceva
Conform dispozitiilor art. 1 din H.G. nr. 427/2001, cu modificarile si completarile ulterioare:
Art. 1. - Asistentul personal al persoanei cu handicap, denumit în continuare asistent personal, este persoana care supraveghează, acordă asistenţă şi îngrijire copilului sau adultului cu handicap grav, pe baza programului individual de recuperare, readaptare şi reintegrare socială a persoanei cu handicap, elaborat de comisiile de expertiză medicală a persoanelor cu handicap pentru adulţi, respectiv de comisiile pentru protecţia copilului.

Astfel, asistentul personal nu este tutorele persoanei cu handicap, ci un angajat al statului platit pentru a-l ingriji pe cel cu handicap.
Pe cale de consecinta, nu avea dreptul - asistenta personala sau sotul sau - indiferent de gradul sau de rudenie, de a-i folosi acel ajutor.
Puteti sa faceti o plangere la Autoritatea Tutelara - Serviciul pentru Protectia Persoanelor cu Dizabilitati care efectueaza investigatiile legale si intocmeste:
a) ancheta sociala pentru evaluarea nevoilor persoanelor cu deficiente grave care solicita servicii de ingrijire din partea asistentilor personali,
b) ancheta sociala pentru angajarea asistentilor personali,
c) ancheta sociala pentru obtinerea legitimatiei pe transportul urban cu mijloacele de transport in comun de suprafata emisa de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului,
d) ancheta sociala pentru solutionarea eventualelor reclamatii cu privire la activitatea asistentilor personali.
e) ancheta sociala in vederea completarii documentatiei pentru obtinerea certificatului de incadrare intr-un grad de handicap, conform art. 6, alin. 4, lit. d) din HG. nr. 430/2008, pentru aprobarea Metodologiei privind organizarea si functionarea comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap.
Acest serviciu elaboreaza raspunsurile scrise, cu respectarea termenului legal de 30 de zile, la eventualele reclamatii adresate de beneficiari si efectueaza controale periodice cu privire la activitatea asistentilor personali pe care acestia o desfasoara la domiciliul persoanei cu deficiente grave.
De asemenea, fratele prejudiciat poate face plangere la politie. ;)
Ultima modificare: Vineri, 12 Martie 2010
Corina Capotã, Avocat
Subscriu in totalitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

falsul de semnatura -se poate numii asa? fals sub semnatura privata? dorudoru dorudoru Am un frate care este bonlav,,INTIRZIERE MINTALA grava,, are asistent personal ( Angajata si cu salariu de la primarie o femeie (sotia unui var . Varul ... (vezi toată discuția)
Cerem sfatul unui avocat penalist ? doderosandro doderosandro O persoana cu handicap sever ( retard mental ) care dupa moartea parintilor a fost luata din Bucuresti unde avea un apartament mostenit. A fost dusa in ... (vezi toată discuția)
Ce se poate face? politia tergiverseaza un dosar penal ! dorudoru dorudoru Am un frate vitreg numai de tata- Actualmente tatal meu cit si mama sa sunt decedati .Fratele, bonlav ( handicap grav ) Diagnostic : Intirziere mintala ... (vezi toată discuția)