avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Adminstrator salariat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Adminstrator salariat

Buna ziua,

O societate comerciala cu raspundere limitata are ca administrator unul dintre asociati dar acesta este si salariat cu contract de munca pe perioada nedeterminata,in functia de director general.Stiu ca Legea 31/1990 prevede ca pe perioada mandatului de administrator contractul de munca trebuie suspendat.Ce se intampla daca de mai multi ani acest lucru nu a fost sesizat astfel incat contractul de munca nu a fost suspendat?Mentionez ca acesta si-a incasat doar drepturile salariale si dividendele cuvenite(fiind si asociat) fara a beneficia de vreo indemnizatie ca administrator.Ce trebuie facut in acest caz? Care sunt consecintele si efectele in ceea ce priveste administrarea societatii,actele semnate in acest timp de catre administratorul salariat(contracte,situatii financiare etc.?)
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 19:55, 13 Martie 2010
Suspendarea de care vorbesti este la SA-uri nu la SRL, unde administratorul poate fi si salariat. Vezi art. 196 ind. 1 al.4 din legea 31/1990
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Martie 2010
Mihail Cazacioc, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ref l31/1990 sectiunea srl RoxanaMilita RoxanaMilita Buna ziua De cateva zile citesc legea 31/1990 si am cateva nelamuriri referitor la numirea unui administrator intr-un SRL. La sf anului 2001 am fost ... (vezi toată discuția)
Intrebare ni65 ni65 Suntem o SC de transport marfa cu 2 administratori, este obligatoriu sa incheiem contracte de munca in conditiile in care noi ocupam toate ... (vezi toată discuția)
Administratorul unui srl are contract de munca? raluca tvs raluca tvs Daca se poate as dori sa ma lamureasca si pe mine cineva care a experimentat o astfel de situatie: In cadrul unei compani de tip S.R.L administratorul isi ... (vezi toată discuția)