avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Trecere pe culoarea rosie a semaforului.
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Trecere pe culoarea rosie a semaforului.

Buna ziua,problema mea sta in felul urmator:
Am traversat o intersectie semaforizata doata cu camere de supraveghere si am fortat culoarea galbena a semaforului,a trecut botul masinii dar cand geamul a fost in dreptul stalpului s-a facut rosu,atunci am observat un flash ca si cand as fi fost fotografiat,intrebarea mea este urmatoarea:daca am fost pozat ce pot face sa evit suspendarea permisului(locul de munca depinde de permis :-( ),exista vre-o cale prin care sa pot evita suspendarea?
Cu multa stima.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:02, 14 Martie 2010
Asteptati sa va vina acasa procesul-verbal de contraventie si eventual il puteti contesta printr-o plangere contraventionala.
Nu va pronuntati pana nu primiti eventual PV ,impotriva caruia in termen de 15 zile puteti formula contestatie la judectoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate traversa o intersectie pe culoarea galben a semaforului? Corneliuz Corneliuz In vechile coduri rutiere se spunea ca daca esti surprins de culoarea galben,dupa verde, si nu poti opri in timp util (siguranta) poti traversa intersectia. In ... (vezi toată discuția)
Neoprire la semnalele agentului rutier dep82 dep82 Salutare. Am si eu o intrebare. In cursul diminetii am traversat o intersectie pe culoarea verde a semaforului, numai ca sa observ ulterior agentul de ... (vezi toată discuția)
Mi-a fost suspendat permisul pentru trecere pe rosu, am proba ... cdanisor cdanisor Mi-a fost suspendat permisul pentru trecere pe rosu, am proba video ca semaforul era galben, i-am aratat-o agentului la fata locului (el era in intersectie nu ... (vezi toată discuția)