avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1152 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA fara proprietati?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA fara proprietati?

Vreau sa fac un PFA.Accesand forumul pe PFA-uri am aflat ca in actele necesare trebuie si unul potrivit caruia as avea in proprietate spatiul in care ar urma sa-mi desfasor activitatea.Eu nu am asa ceva.Am buletin de Iasi,orasul in care locuiesc,adresa fiind a surorii mele care m-a luat in spatiu,dar acum locuuiesc intr-un apartament inregistrat pe numele unei firme,care este al unui frate de-al meu.Eu nu am nici o tangenta cu activitate afirmei fratelui,el imi permite sa locuiesc acolo,in prezent.
Ce ma sfatuiti?
Sa fac vreun contract cu sora mea?
Sa-mi schimb buletinul pe adresa la care locuiesc cum?(fiind adresa de firma,in cazul acesta pot functiona la adresa unei firme ca PFA)?
Cel mai recent răspuns: romila celina , utilizator 22:37, 17 Martie 2010
Puteti sa incheiati un contract de comodat cu firma care este proprietara imobilului unde locuiti.
Am nevoie de un sfat competent.Eu vreau sa-mi fac PFA pt ca firma la care am lucrat imi cere fel de fel de compromisuri si eu nu sunt de acord.Caut o modalitate dea ma intretine si de a nu incalca legea.Nu m-as indrepta acum spre alte firme caci stiu ca nici la altele situatia nu e prea grozava.
Mai concret ,sunt indignata ca ultima firma la care am lucrat m-a trecut in luna ianuarie in concediu fara plata si eu am aflat despre asta pe la jumatatea lunii februarie,
Acum m-au dat in somaj si ma cheama sa lucrez la negru.
Eu nu vreau sa fac compromisuri de felul acesta si sa incalc legea.
De aceea m-am gandit la un PFA,si pentru a incerca sa desfasor o activitate independenta,in limita posibilitatilor,dar si gandindu-ma la o eventuala colaborare cu o terta firma.Nu prea stiu ce sa fac ,dar stiu sigur ca nu mai vreau sa fiu atat de dependenta de aceste firme care fac ce vor cu angajatii.Ma simt captiva ca angajata in asemenea conditii si ma deprima aceste incalcari ale drepturilor.
Dati-mi ,va rog mult,un sfat.
Idea de a deveni PFA nu este rea, iar in privinta situatiei cu spatiu, consider ca se poate rezolva f usor, citat din Anexa la OG 44/2008
"1.2 document care sa ateste dreptul de folosinta asupra sediului profesional,precum contract de inchiriere, comodat, certificat de mostenitor, contract de vanzare-cumparare, declaratie de luare in spatiu, sau orice alt juridic care confera dreptul de folosinta etc.-copie legalizata"
1.Ce sanse as avea daca i-as da in judecata?pentru faptul ca m-au trecut in concediu fara plata fara ca eu sa stiu.Sau ar trebui sa fie mai multe motive?
2.Ce diferente exista intre PFA si intreprindere individuala?
Multumesc pentru atentie

1 ...mai greu de spus !
2 diferenta consta in faptul ca II poate face si angajari, precum si posibilitatea de asi continua activitatea si cu mostennitori, in rest este la fel...

Alte discuții în legătură

Cheltuieli casă pfa Petrovic Petrovic Am contract de comodat pentru PFA-ul meu, sunt în regim real cu TVA. Vreau să știu dacă pot deduce cheltuielile pentru menaj (soluții pentru curățat, ... (vezi toată discuția)
Schimbare buletin pfa (judet diferit) corneliu.zuzu corneliu.zuzu Buna ziua, am PFA si mi-am schimbat recent buletinul de pe judetul VASLUI pe judetul CLUJ. Ca urmare, datele mele legate de platile ANAF nu imi mai apar pe ... (vezi toată discuția)
Pfa - contract de comodat Stamat.cristian13@gmail.com Stamat.cristian13@gmail.com Buna ziua! Am și eu o nelămurire; referitor la înființarea unui PFA. Am nevoie de un contract de comodat și nu am cu cine sa îl fac. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)