avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Contributia Asigurari de Sanatate (CASS)
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Contributia Asigurari de Sanatate (CASS)

Sunt. pensionar. Doresc sa inchei un Contract (Conventie) civil de Prestari Servicii. Mai trebuie sa platesc CAS ? Cu atat mai mult cu cat platesc CAS din pensie. Ce se intampla daca inchei 2-3 astfel de contracte (sau conventii) ?
Cel mai recent răspuns: Daniela Vorovenci , Consultant fiscal 17:58, 13 Martie 2010
In primul rand ca sa colaborati cu conventie civila sau contract de prestari servicii trebuie sa activati ca PFA sau II.
Si da , in cazul conventiilor civile sunteti obligati sa platiti CAS la venitul realizat conform cazierului fiscal eliberat de Administratia financiara de care apartineti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se taxeaza colaborarea intre un srl si o persoana fizica neautorizata intre care se incheie un contract de colaborare acheinic acheinic Buna ziua, As dori sa inchei un contract de colaborare intre un SRL si o persoana fizica neautorizata si as dori sa stiu cum ar trebui taxat acest ... (vezi toată discuția)
Venit suplimentar gab. gab. va salut! imi puteti spune daca un contract de prestari servicii trebuie obligatoriu inregistrat la finante? trebuie sa solicit eliberarea unei decizii de ... (vezi toată discuția)
Pfa - modalitate de impozitare ariadna661 ariadna661 Buna seara. Am o intrebare referitoare la sistemul de impozitare pentru PFA. Eu sunt medic si sunt inregistrata cu CIF la Administratia Financiara. Am cerut ... (vezi toată discuția)