Buna ziua,
O intrebare:
Se poate obţine o copie de pe procesul verbal intocmit de politie in cazul urmator: o vecine i-a dus pe parinţii mei la politie, reclamand ca acestia vroiau sa ii intre in curte. Politia i-a obligat pe părintii mei sa semeneze, dar nu le-a spus ce este scris in procesul verbal, nici nu le-a dat o copie. Ce temei legal exista pentru a obtine o copie de la acest proces verbal??? Suspectez politia de acţiune partinitoare pentru vecina mea, de aceea nu ne-a dat procesul verbal. Reclamatia a fost depusa anul trecut.
Exact acest amanunt m-ar interesa si pe mine. Ce anume articol de lege poti invoca atunci cand vrei sa arati ca Politia ti-a eliberat un PV dar in copie/sau tras la indigo? Aveau obligatia sa ti-l elibereze in original? Ma refer la un PV de contraventie. Multumesc.
Cui doriti sa aratati ca Politia ti-a eliberat un PV dar in copie sau tras la indigo?
Agentul constatator consemneaza contraventia in carnetul de PV in 2 exemplare cu mentiuni identice,egale ca valoare din care ,de regula ex 2 il inmaneaza/comunica contravenientului
Exemplarul original se pastreaza la cotorul carnetului ca si dovada
Fii mai explicit, pana la urma, politia a inmanat un exemplar de pe PV parintilor, sau nu?
Problema ta ar fi ca nu le-au dat exemplarul 1, adica originalul, dar asa se procedeaza; si exempl.2 are aceeasi valoare, atata timp cat este semnat de organ.
Atentie cu termenul de formulare al plangerii contraventionale, in caz ca vrei sa-l ataci in instanta:15 zile de la comunicare, altfel, respinsa pentru tardivitate.