avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Copie proces verbal intocmit de politie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Copie proces verbal intocmit de politie

Buna ziua,
O intrebare:
Se poate obţine o copie de pe procesul verbal intocmit de politie in cazul urmator: o vecine i-a dus pe parinţii mei la politie, reclamand ca acestia vroiau sa ii intre in curte. Politia i-a obligat pe părintii mei sa semeneze, dar nu le-a spus ce este scris in procesul verbal, nici nu le-a dat o copie. Ce temei legal exista pentru a obtine o copie de la acest proces verbal??? Suspectez politia de acţiune partinitoare pentru vecina mea, de aceea nu ne-a dat procesul verbal. Reclamatia a fost depusa anul trecut.

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:11, 15 Martie 2010
Legal,PV trebuia sa va fie comunicat la domiciliul parintilor
Sesizati autoritatea emitenta a PV si solicitati amanunte
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Martie 2010
ynocentta, utilizator
Exact acest amanunt m-ar interesa si pe mine. Ce anume articol de lege poti invoca atunci cand vrei sa arati ca Politia ti-a eliberat un PV dar in copie/sau tras la indigo? Aveau obligatia sa ti-l elibereze in original? Ma refer la un PV de contraventie. Multumesc.
Cui doriti sa aratati ca Politia ti-a eliberat un PV dar in copie sau tras la indigo?
Agentul constatator consemneaza contraventia in carnetul de PV in 2 exemplare cu mentiuni identice,egale ca valoare din care ,de regula ex 2 il inmaneaza/comunica contravenientului
Exemplarul original se pastreaza la cotorul carnetului ca si dovada
Fii mai explicit, pana la urma, politia a inmanat un exemplar de pe PV parintilor, sau nu?
Problema ta ar fi ca nu le-au dat exemplarul 1, adica originalul, dar asa se procedeaza; si exempl.2 are aceeasi valoare, atata timp cat este semnat de organ.
Atentie cu termenul de formulare al plangerii contraventionale, in caz ca vrei sa-l ataci in instanta:15 zile de la comunicare, altfel, respinsa pentru tardivitate.
Nu le-a dat nimic. Doar i-a pus sa semneze şi ei au semnat.

Alte discuții în legătură

Proces verbal de contraventie fara datele contravenientului wolferin0 wolferin0 Buna ziua. Agentul constatator nu a completat datele contravenientului. Motiveaza ca a alunecat indigoul si doar pe exemplarul 2 nu apar datele. Este sau nu ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de contravenţie OliviaCD OliviaCD Am întocmit un Procesul verbal de contravenţie în baza legii 50/1991 în trei exemplare, cu indigo. Pe unul dintre exemplare nu apare semnătura primarului ... (vezi toată discuția)
Politia rutiera arad : fals in inscrisuri oficiale. Razvan.T Razvan.T Buna ziua. Am semnat cu buna incredere un proces verbal emis de IPJ Arad. Rubrica mentiunilor pe procesul verbal in original aceasta rubrica este goala. In ... (vezi toată discuția)