avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Politia Rutiera Arad : Fals in inscrisuri oficiale.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Politia Rutiera Arad : Fals in inscrisuri oficiale.

Buna ziua.

Am semnat cu buna incredere un proces verbal emis de IPJ Arad. Rubrica mentiunilor pe procesul verbal in original aceasta rubrica este goala. In a doua insa, apare mentionat "Nu am obiectiuni". Este drept ca apare semnatura mea, dat fiind faptul ca am semnat rubrica goala.

In ciuda acestui fapt, se pare ca judecatorul nu a tinut cont de acest aspect grav, si am pierdut prima tura, explicatia lui a fost: "motivul datorat este o proasta tiparire"

Am recurs si vreau sa atac acest aspect, falsul in inscrisuri oficiale.

Ma puteti ajuta cu un sfat?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Blasim , utilizator 01:09, 23 Ianuarie 2009
Depuneti la parchet(procuratura) o plangere pentru comiterea infractiunii de fals in inscrisuri oficiale
Dumneavoastra aveti o cauza civila , plangere impotriva procesului verbal, iar falsul in incrisuri oficiale este o infractiune , o actiune penala. Depuneti plangere la parchet pentru savarsirea infractiunii de fals in inscrisuri oficiale, solicitati numarul de inregistrare a plangerii, iar in recursul civil solicitati suspendarea procesului civil pana la rezolvrea cauzei penale care are legatura cu procesul civil.
Este adevarat ca o plangere la parchet ar stopa procesul civil ,dar numai in cazul in care procurorul incepe urmarirea penala impotriva celui reclamat.Potrivit art.244 c.p.c.....cand s-a inceput urmarirea penala pentru o infractiune care ar avea inraurire hotaratoare asupra hotararii ce urmeaza sa se dea.In opinia mea,faptul ca ati semnat acel proces verbal,inseamna ca ati fost de acord cu cele aratate de agentul constatator.In recurs cred ca trebuie sa gasiti un alt motiv.
Daca il reclamati pe politist in penal,se prea poate ca procurorul sa dispuna nup.Iar in cazul in care aceasta solutie va fi cofirmata de procurorul sef,si ulterior de instanta de judecata(daca veti face plangere impotriva acestei solutii) s-ar putea ca politistul sa depuna plangere impotriva dvs. pentru calomnie,si sa ceara despagubiri.Deci,atentie!
Multumesc tuturor pentru raspunsurile dumneavoastra!

As vrea insa sa ma opresc mai detaliat asupra celui dat de D-nul Ady.
Este posibil ca un organ de politie sa fie deasupra de lege? Exista pe copia depusa la dosar un inscris "Conform cu Originalul" semnat de catre agentul constator, cat si stampila politiei Arad, oare acesta nu inseamna fals in acte si uz de fals in totalitatea tuturor articolelor legii ? Nu vad legala o hotarare de nup avand in vedere gravitatea faptului.

Faptul ca am semnat un act, nu cred ca poate sa anuleze falsul realizat de catre organul de politie, sau ma insel?
Se vede cu ochiul liber faptul ca nu am sters niciun inscris de pe acel act (original) si pe copie apare acea mentiune.

Va multumesc anticipat pentru timpul acordat.

Cu stima,
Deci dl. Razvan...in primul rand..este posibil sa zicem ca dvs ati scris pe acel pv nu am obiectiuni, dar pixul nu a scris, motiv pt care acest lucru s-a tiparit pe copie, dar nu a aparut pe original. Eu nu am inteles totusi ceva: la intocmirea pv de contraventie, contravenientul primeste exemplarul 2, originalul ramanand la politie.
2. Chiar daca este un fals, facut sa zicem chiar de politistul care va santionat, nu se va putea NICIODATA DOVEDI acest lucru, deoarece nu se accepta expertize grafologice dupa copie
3. Acea mentiune in instanta cam este egal cu zero. Puteti sa scrieti acolo si ca recunoasteti fapta, si ca stiti unde este Elodia, la contestarea pv puteti afirma ca ati scris acel lucru fiind constrans de organul de politie. NU acea mentiune face diferenta...ea poate sa

Totusi, repet, acum recitind ultimul dvs post...cum de dvs aveti originalul si la politie sunt numai copii ?
Daca sa zicem asa este si din greseala agentul constatator v-a inmanat originalul, si vroiati neaparat sa scapati de plata acelui pv, puteati contesta procesul verbal de contraventie afirmand ca dvs nu ati semnat nimic. Si politia nu putea demonstra ca totusi dvs ati semnat pt ca, asa cum am spus si mai sus, nu se accepta exeprtize grafologice dupa copii

Alte discuții în legătură

Problema semnatura proces verbal contraventional stefanprisacariu stefanprisacariu Buna ziua, Am fost sanctionat de politia rutiera si am observat la cateva zile dupa, ca la rubrica alte mentiuni este o semantura, care nu este a mea. Am ... (vezi toată discuția)
Amenda radar catalincraciuneac catalincraciuneac Buna ziua , As dori sa stiu daca este legal cea ce va spun eu acuma; mergand pe DN cu auto personal cu o viteza relativa ,dintro curba a aparut din sens ... (vezi toată discuția)
Proces verbal fals LovinPaul LovinPaul Buna ziua, astazi, venind in vacanta in satul natal am descoperit cu stupoare o copie a unui proces verbal de contraventie pe numele meu (pentru injurii si ... (vezi toată discuția)