avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Proces verbal fals
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Proces verbal fals

Buna ziua, astazi, venind in vacanta in satul natal am descoperit cu stupoare o copie a unui proces verbal de contraventie pe numele meu (pentru injurii si expresii jignitoare la adresa trecatorilor) intocmita la data de 7.05.2011 impreuna cu chitanta care atensta faptul ca amenda a fost platita pe data de 16.05.2013 (de catre tatal meu). Acum vine partea interesanta, la domiciliu (in 2011 inca aveam domiciliul in satul natal) n-a venit nici un fel de notificare, tatal meu platind amenda la primarie (aceasta aparand dupa 2 ani) odata cu toate impozitele si tot la primarie a primit o copie XEROX a procesului verbal care NU este semnata de mine !!! La mentiuni este trecut faptul ca eu as fi recunoscut fapta si n-am obiectiuni .... si doua semnaturi FALSE in dreptul "Am luat la cunostinta" sub "Contravenient" si in dreptul "Am primit copia procesului verbal si instiintarea de plata Contravenient" . Ce as putea face in acest caz ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:11, 1 August 2014
Buna ziua,
Sa va adresati parchetului cu o plangere penala "IN REM" privind falsul si uzul de fals.
Depuneti si o copie de pe acel PV si solicitati ca proba originalul de la cei care-l detin (probabil politia) solicitand, totodata, si o expertiza grafologica in acest sens.
Contestarea in Contencios este imposibila acum fiind de mult depasit termenul.
Plangerea sa o depuneti la parchet nu la politie si, eventual, prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire si cat mai repede.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Iulie 2014
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
plangere penala impotriva agentului care a incheiat procesul verbal... Toate acestea le pot face singur sau am nevoie de un avocat(tin sa precizez ca e prima data cand ma confrunt cu asa ceva)? si inca o intrebare, (daca se dovedeste ca este fals) am vreo sansa sa-mi recuperez prejudiciul (500 ron) sau toata actiunea va avea ca rezultat sanctionarea agentului ticalos ?
da, va constituiti parte civila si va recuperati tot prejudiciul inclusiv cheltuielile ce le veti face cu avocatul in vederea asistarii dvs pentru sustinerea plangerii
In instanta puteti cere celui/ celor gasit(i) raspunzator(i) de acest fapt, daune materiale (sa va recuperati banii) si daune morale (deoarece ati fost considerat contravenient fara sa fie adevarat).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Politia rutiera arad : fals in inscrisuri oficiale. Razvan.T Razvan.T Buna ziua. Am semnat cu buna incredere un proces verbal emis de IPJ Arad. Rubrica mentiunilor pe procesul verbal in original aceasta rubrica este goala. In ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru disturbarea linistii publice FLORINALX FLORINALX Salutari, In data de 26.01.2018 eram pe afara cu nişte prietenii jucandu-ne,2 dintre ei au plecat si au dat cu pietre pe acoperişul casei unui locuitor din ... (vezi toată discuția)
Amenda abuziva davidescucostel davidescucostel Buna ziua . Problema este urmatoarea : In urma cu o luna , niste vecini au facut un mic gratar in gradina din spatele blocului . Prin bunavointa ... (vezi toată discuția)