avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda pentru disturbarea linistii publice
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda pentru disturbarea linistii publice

Salutari,
In data de 26.01.2018 eram pe afara cu nişte prietenii jucandu-ne,2 dintre ei au plecat si au dat cu pietre pe acoperişul casei unui locuitor din sat.
La vre-o 2 ore de la acea intamplare,oprindu-ne politia ne-a invitat pe toti la post(asta fiind seara la ora 21)pe drum spre masina de politie mie si inca unui baiat ne-a spus Agentul(Şef de post in comună)ca noi nu are rost sa ne mai ducem la post si sa plecam acasa ca discutam altadata.
Am aşteptat prietenii pe care i-a luat la post, si ne-am intalnit iarasi cu acelasi Agent,mentionandu-mi mie si celui care ne-a spus ca vom discuta alta data,ca ne va amenda cate 1500Lei pentru ca am aruncat noi cu pietre(total fals,martori fiind si baietii care au fost acolo).
Timp de 2 saptamani nu mi-a venit nici o amenda,doar Agentul care mi-a spus verbal ca imi va aplica o amenda.
Astazi la data de 21.02.2018 postasul i-a inmanat unei vecine plicul cu amenda pe care scrie ca data la care a ajuns este de "16.02.2018".
As vrea sa stiu urmatoarele:
Eu fiind in satul natal la tatal meu in vacanta,mi-a venit amenda aici(EU AVÂND DOMICILIUL IN TIMIŞOARA DEOARECE MAMA M-A CÂŞTIGAT LA DIVORȚ)Amenda nu trebuia sa ajunga la datele din Buletin?
-La semnatura "contravenientului" scrie "Nu a fost de față",la mențiuni acelaşi lucru.
Țin să precizez ca nu a venit cu nici-o amendă la mine,sau sa ma invite la post pentru o declarație sau ceva.
Amenda mi-a venit de 500 de lei
Mentionez ca sunt minor si am 17 ani.
Ce sa fac in acest caz?
Multumesc si stimâ
Cel mai recent răspuns: FLORINALX , utilizator 00:05, 22 Februarie 2018
Puteti formula plangere contraventionala impotriva PV in termen de 15 zile de la comunicare la judecatoria teritoriala-varianta care are neajunsul ca dureaza
Varianata rapida de solutionare-achitati amenda
Nu pot să achit atata timp cat stiu ca nu sunt vinovat,daca ar fii martori sau ceva dovezi,da as zice ok platesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Injurat un vecin care a intrat la mine pe teren la scandal ThePureVirus ThePureVirus Bună ziua,ziua trecut stăteam la un prieten pe proprietate iar un vecin beat vine și se baga în gradina care nu avea gard și începe sa dea după caine cu ... (vezi toată discuția)
Am primit amenda pentru ca nu purtam centura de siguranta desi o purtam. mariacatalinas mariacatalinas Acum 10 zile, tatal meu transporta fan cu o furgoneta personala pe DN fiind insotit de doi prieteni. A fost oprit de un politist care initial a spus ca o sa-i ... (vezi toată discuția)
Poștașul a predat corespondența unui localnic pentru a fi distribuită cetățenilor. este legal? camelia_police camelia_police Ghiseul postal din localitatea mea functioneaza doar o zi pe saptamana. Pentru ca volumul de munca este foarte mare, postasul a predat toate plicurile unui ... (vezi toată discuția)