avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Politia Rutiera Arad : Fals in inscrisuri oficiale.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Politia Rutiera Arad : Fals in inscrisuri oficiale.

Buna ziua.

Am semnat cu buna incredere un proces verbal emis de IPJ Arad. Rubrica mentiunilor pe procesul verbal in original aceasta rubrica este goala. In a doua insa, apare mentionat "Nu am obiectiuni". Este drept ca apare semnatura mea, dat fiind faptul ca am semnat rubrica goala.

In ciuda acestui fapt, se pare ca judecatorul nu a tinut cont de acest aspect grav, si am pierdut prima tura, explicatia lui a fost: "motivul datorat este o proasta tiparire"

Am recurs si vreau sa atac acest aspect, falsul in inscrisuri oficiale.

Ma puteti ajuta cu un sfat?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Blasim , utilizator 01:09, 23 Ianuarie 2009
Cu stima, si va multumesc.

Eu am originalul procesului verbal ( foaia pe care se scrie, apoi se imprima pe exemplarul 2 ) exemplarul 2 ramane la cotor, respectiv la politie. Pe acest proces verbal (original) nu apare inscrisa aceasta mentiune, si nici macar nu se vede apasata hartia, ca pe restul procesului verbal.

As cere la dosar originalul exemplarului 2 - pentru a vedea exact cu ce este scris acolo ( pix / sau auto imprimare )

Cu stima,
Razvan
Domnule,este foarte greu de demonstrat ca a existat macar intentia de fals din partea politistului.Nu este un element convingator argumentul prezentat de dvs.Repet,faptul ca ati semnat se considera a fi acceptul dvs.vis-a-vis de cele constatate.Aveati dreptul legal de a refuza semnarea acelui proces verbal.Va rog sa fiti atent cu o eventuala plangere penala,pentru ca se poate intoarce impotriva dvs.Aceasta acuzatie poate fi usor inlaturata.
Deci dl .Razvan: pv se intocmeste in 3 exemplare, nu in 2. La politist trebuie sa ramana ORIGINALUL procesului verbal si exmplarul 3, iar contravenientul primeste exemplarul 2.
Daca instanta s-a pronuntat deja, nu v-as recomanda o plangere impotriva politistului. Pt ca nu ar avea nici un temei, mai mult, dupa solutionarea plangerii de catre Parchet, s-ar putea si politistul sa depuna plangere impotriva dvs pt denunt calomnios. Nu ar avea nici el sorti de izbanda, dar v-ar mai purta pe dvs pe drumuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema semnatura proces verbal contraventional stefanprisacariu stefanprisacariu Buna ziua, Am fost sanctionat de politia rutiera si am observat la cateva zile dupa, ca la rubrica alte mentiuni este o semantura, care nu este a mea. Am ... (vezi toată discuția)
Amenda radar catalincraciuneac catalincraciuneac Buna ziua , As dori sa stiu daca este legal cea ce va spun eu acuma; mergand pe DN cu auto personal cu o viteza relativa ,dintro curba a aparut din sens ... (vezi toată discuția)
Proces verbal fals LovinPaul LovinPaul Buna ziua, astazi, venind in vacanta in satul natal am descoperit cu stupoare o copie a unui proces verbal de contraventie pe numele meu (pentru injurii si ... (vezi toată discuția)