avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cercetare disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cercetare disciplinara

Decizia, propunerea comisiei in urma cercetarii disciplinare este finala sau angajatorul poate trece peste decizia comisiei de cercetare disciplinara si are posibilitatea de a aplica o alta sanctiune?
Cel mai recent răspuns: babysee , utilizator 23:53, 13 Martie 2010
Decizia comisiei este finala.
In urma efectuarii cercetarii disciplinarea angajatorul dispune de prerogativa stabilirii sanctiunii disciplinare.
Art. 266. - Angajatorul stabileşte sancţiunea disciplinară aplicabilă în raport cu gravitatea abaterii disciplinare săvârşite de salariat, avându -se în vedere următoarele:
a) împrejurările în care fapta a fost săvârşită;
b) gradul de vinovăţie a salariatului;
c) consecinţele abaterii disciplinare;
d) comportarea generală în serviciu a salariatu lui;
e) eventualele sancţiuni disciplinare suferite anterior de către acesta.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Martie 2010
ContSters42179, utilizator
Daca angajatorul ( conducerea) stabileşte sancţiunea disciplinară aplicabilă în raport cu gravitatea abaterii disciplinare săvârşite de salariat, de ce mai este necesara comisia de cercetarea disciplinara? Care este rolul acesteia? Directorul societatii poate lua o decizie diferita de cea a comisiei de cercetare disciplinara?
Ar trebui explicat faptul ca daca in urma unei cercetari s-a stabilit o anumita sanctiune, angajatorul nu poate aplica o alta.
Se tine cont de art 266, dar cu mentiunea ca sanctiunea se va aplica potrivit cercetarii comisiei de disciplina.
Daca nu s-ar tine cont de decizia comisiei de ce s-ar mai face o astfel de ancheta nu?
Parerea mea (bazata pe practica) este ca prin incheierea Procesului verbal de finalizare a cercetarii disciplinare, membrii care au alcatuit comisia de cercetare PROPUN persoanei careia ii apartine decizia, gen Presedinte, Director etc., O SANCTIUNE. Dar ramane la latitudinea acesteia ce sanctiune va alege.

In PV se consemneaza faptele pt. care a fost chemat sa dea respectivul/a explicatii, apararile pe care le-a adus, cum a motivat, ce anume reglementari interne si nu numai a incalcat, precum si propunerea unei sanctiuni.
Membrii comisiei de cercetare disciplinara pot doar PROPUNE, neavand competenta de decizie. De asemenea, ei nu semneaza decizia de sanctionare, aceasta fiind emisa de catre pers. cu functie de conducere.

Va mai pot spune un lucru, unde lucrez eu, si este o institutie respectabila, au fost cazuri in care Directorul a decis o alta sanctiune decat ce a rezultat in urma propunerii Comisiei...si nu am avut niciodata probleme. A facut-o, cum s-ar spune..."pe barba lui".
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Martie 2010
babysee, utilizator

Alte discuții în legătură

Litigiu de munca referat de sanctionare axel0_0 axel0_0 salut , sunt nou in domeniul forumurilor dar sper ca cineva care se pricepe ma poate ajuta intr-o problema legata de concedierea pe motive disciplinare. din ... (vezi toată discuția)
Cercetare dispciplinara ! habibi habibi Buna ziua ! Pt absente nemotivate am convocat salariatii respectivi, acestia nu s-au prezentat , ma gandesc acum ... intocmesc procesul verbal si apoi decizia ... (vezi toată discuția)
Fff urgent ... astept raspuns ... probleme si abateri disciplinare! mmirela_m mmirela_m buna ziua! sunt noua aici, precum si in functia pe care o ocup si deja incep sa am probleme cu subordonatii :D sunt sef serviciu , personal contractual, am ... (vezi toată discuția)