avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... un sfat va rog
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

un sfat va rog

Buna ziua,problema mea este urmatoarea:sunt casatorita de 25 ani,sotul meu a devenit alcoolic in urma cu 3 ani,anul trecut si-a pierdut locul de munca tot din cauza alcoolului,am cumparat un apartament in 2003 din banii mei,pe care de comun acord l-am vandut anul acesta in februarie fiului nostru an varsta de 19 ani cu act vanzare cumparare la notariat,intre timp am inaintat actiunea de divort iar el nu este de acord cu asa ceva,ma ameninta si nu vrea sub nici-o forma sa paraseasca apartamentul,mentionez ca in contract s-a pus clauza de uzufruct viager doar pe numele meu el fiind de acord l-a acel moment cu clauza aceasta spunand ca numai eu muncesc si ca sunt singura care pot intretine casa,intrebarea mea este:1cum sa procedez in aceasta situatie,2poate ataca actul atata timp cat amandoi am semnat si am declarat in fata notarului ca am primit banii de la fiul nostru si a fost de acord si cu clauza,
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:16, 14 Martie 2010
Inaintati actiunea de divort si solicitati partajul in instanta! Apartamentul nemaifiind al dvs el nu va face parte din masa partajabila. Iar sotul va putea fi evacuat ulterior prin executor judecatoresc!
Succes!
=D>
Buna ziua !
Actul nu poate fi atacat, fiind celor spuse de dumneavoastra, incheiat in conditii legale.
Intrebati ce sa faceti: actiune de divort cu solicitarea partajului.
Cu stima !
Prin tranzactia realizata in favoarea fiului,apartamentul este proprietatea acestuia,la care tatal,in conditiile date, nu poate ridica pretentii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare din imobil DANIELA PETRACHE DANIELA PETRACHE Ma numesc Petrache Daniela ,as dori sa stiu si eu cum sa scap de sotul meu din casa ?Mentionez ca suntem casatoriti de 25 ani am cumparat un apartament din ... (vezi toată discuția)
Divort-partaj saiadi saiadi sunt in divort avem impreuna un fiu de 20 ani,vreau sa stiu daca putem semna un act prin care sa lasam apartamentul fiului nostru,si numai lui.eu mai am un ... (vezi toată discuția)
Act vanzare cumparare imobil copilului DANIELA PETRACHE DANIELA PETRACHE Buna ziua.Numele meu este Daniela Petrache.Vreau sa-i fac act vanzare cumparare copilului meu.Mentionez ca sunt casatorita de 26 ani cu sotul meu avem impreuna ... (vezi toată discuția)