avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general facturi externe
Discuție deschisă în Contabilitate în general

facturi externe

Am o activitate independentă şi prestez servicii de traducere în principal către clienţi externi.
Mai nou, unii dintre aceştia imi solictită factura în format electronic, nemaiacceptând facturi scrise de mână.
De asemenea, sunt înregistrat ca platitor de TVA, însă nu am reuşit sa aflu dacă pot sau nu recupera TVA pentru facturile externe, sau măcar dacă sunt obligat să le facturez clienţilor străini cu TVA.

Poate cineva să ma ajute cu informaţii referitoare la aceste probleme?
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 13:10, 28 Ianuarie 2008
Cand spuneti factura in format electronic va referiti la factura semnata electronic ?
Nu este vorba de facturi semnate electronic, ci de cele generate electronic. Intre timp am reusit sa scap de vectorul TVA, care devine obligatoriu pentru PFA numai la depasirea plafonului de 35.000 EURO/an cifra de afaceri (daca nu s-o fi modificat anul acesta).
Si daca ai rezolvat cu TVA, care mai e intrebarea?
Intrebarea e veche de 1 an...
Asa e, m-a indus in eroare mesajul recent al lui Aurelian... Scuze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dilema cu tva-ul la un pfa cristinacdt cristinacdt Buna ziua Sunt traducator autorizat si as dori sa infiintez un PFA- doresc sa am inregistrez ca si neplatitor de TVA-momentan am un sg contract cu o firma din ... (vezi toată discuția)
Comert online cu ebook-uri (in ue si in afara ue) r_cristina r_cristina Buna ziua, Intentionez sa comercializez carti electronice (achizitionate de la terti din Marea Britanie si Statele Unite in principal, cu drept de ... (vezi toată discuția)
Cifra afaceri pfa RADUPF RADUPF care este cifra de afaceri pentru o pfa? cat factureaza sau cat incaseaza? va rog articolul de lege multumesc (vezi toată discuția)