avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... UZUCAPIUNE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

UZUCAPIUNE

In anul 1993 am cumparat de la o persoana un teren de 250mp cu o constructie ,langa terenul meu exista un alt teren de 1000mp pe care eu l-am inprejmuit si i-l folosesc din 1993 (teren din domeniu public al PRIMARIEI),nu am platit taxe sau impozite pe el .Acum doresc sa dau PRIMARIA in judecat pentru a intra in posesie cu TITLU prin UZUCAPIUNE .AM SANSE .???=D>
Ultima modificare: Duminică, 14 Martie 2010
ANAFNAFA, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 12:37, 14 Martie 2010
NU.=D>=D>=D>
daca suprafata de teren face parte din domeniul public, inseamna ca terenul este este inalienabil, insesizabil si imprescriptibil cf art 5 alin 2 L18/1991
daca sunteti smecher si aveti rabdare, da! trebuie mai intai sa faceti lobby ptr trecerea din domeniul public in domeniul privat al primariei(motivand lipsa de interes ptr domeniul public al acestuia) si din acel moment poate curge termenul de prescriptie de 30 ani, ptr a uzucapa..
Da, ar fi o solutie dar nu cred ca va mai putea astepta 30 de ani...
Deci, in prezent nu aveti sanse la uzucapiune.

avocat Claudiu Lascoschi
Domnul avocatPetre a uitat sa aminteasca si ..."daca sunteti tanar si optimist"!:D
Trecind peste gluma, este practic imposibil datorita impresciptibilitatii si ianlienabilitatii domeniului public, asa cum arata doamna avocat Alina Stroila.
Mai mult, din clipa in care veti face demersuri pentru trecerea lui in domeniul privat, aceeasi primarie s-ar putea sa faca acte de tulburare, tocmai pentru a nu [utea poseda in conditiil cerute pentru a se putea prescrie prin uzucapiune, cerute de art.1847 si urm. C.civ. (continuu, neintrerupt, netulburat, public si sub nume de proprietar)!

Alte discuții în legătură

Uzucapiune neaguv neaguv Buna ziua! Va scriu in scopul de a rezolva urmatoarea problema:In 1955 bunicii mei au cumparat un teren de aproximativ 400 mp in apropierea Bucurestiului intr ... (vezi toată discuția)
Obtinerea actului de proprietate beneficiind de uzucapiune andrei calud andrei calud Buna ziua! In anul 1990 am cumparat o casa si un teren vis-a-vis de casa, cu chitanta de mana. In anul 2001 primaria a incadastrat terenul respectiv ... (vezi toată discuția)
Prescriptie achizitiva pentru terenuri aflate in proprietatea statului vivbog vivbog Parintii mei au mostenit un o proprietate cu o suprafata de 3000m2. Bunicii au primit un teren de la Consiliul Popular, in anul 1959, cu o suprafata de 1000m2, ... (vezi toată discuția)