Nu, intrucat proprietarul terenului este primaria iar persoana care v-a vandut casa si terenul de vizavi era doar un detentor precar, un posesor, al acestuia si nu proprietarul terenului, altele ar fi fost conditiile daca primaria nu isi intabula dreptul de proprietate, nu ingradea terenul etc.
Uzucapiune prin jonctiunea posesiilor. Problema este la cartea funciara, a trecut cam multisor din 2001.O asemenea problema nu o rezolvati cu sfaturi pe net.
Sunt multe necunoscute cum ar fi, chitanta de mana, prescriptia obligatiei de a face a vanzatorului, obligatia pt. evictiune a vanzatoruli in cazu in care nu obtineti uzucapiunea etc.
trifu
Pentru a opera dobandirea proprietatii prin uzucapiune, conform art. 645 si art. 1837 C.civ., trebuie indeplinite conditiile rezultand din art. 1846-1847 din acelasi cod si anume exercitarea unei posesii utile.
Posesia este utila daca este neintrerupta, netulburata, publica si exercitata sub nume de proprietar, conform art. 1846-1847 C.civ.
In temeiul art. 1860 C.civ., orice posesor posterior are facultatea, spre a putea invoca dobandirea dreptului de proprietate prin uzucapiune, sa uneasca posesiunea sa cu posesiunea autorului sau daca:
- intre acestia a existat un raport juridic
- posesorul anterior nu a fost proprietarul imobilului
Trifu
:offtopic:@trifugabriel, va rog frumos sa nu mai postati mesaje consecutive. Aveti butonul ,,editeaza " pentru a adauga noi informatii sau a modifica un mesaj. Va multumesc.
Personal , sunt de aceeasi parere cu @ dl_costas, respectiv cu aceea ca in privinta terenului cu pricina, daca apartinea primariei, nu poate fi incidenta prescriptia achizitiva .
Daca vanzatorul a avut calitatea de detentor precar si nu pe aceea de posesor , nici in privinta lui nu putem vorbi de posesie .Altfel, posesia acestuia , daca a fost una utila , ar fi fost suficienta pentru a uzucapa si ca atare nu ar mai fi fost necesara unirea celor 2 posesii, cea a vanzatorului cu cea cumparatorului care, de altfel, in foarte scurt timp de la dobandirea terenului a devenit detentor precar , detinand in posesie terenul , insa nu sub nume de proprietar ci fiind chiriasul primariei.