avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice PRETUL CEL MAI SCAZUT?
Discuție deschisă în Achiziţii publice

PRETUL CEL MAI SCAZUT?

as vrea sa organizez o licitatie pentru servicii
vechiul prestator precum si alti ofertanti nu sunt platitori de TVA
ofertarea se va face la pret fara TVA conform OUG 34/2006
Daca un ofertant neplatitor de TVA va veni cu o oferta de 1000 lei si un ofertant platitor de TVA va veni cu o oferta de 980lei , va trebui sa aleg pe cel cu 980 lei, chiar daca costul final va fi mai mare.
Pot specifica undeva ca la atribuirea contractului vom tine cont de costul final?
Cel mai recent răspuns: gaina , utilizator 06:36, 16 Martie 2010
Stimata Caty, in cazul in care nu stiati va spun eu: TVA-ul aferent acelor achizitii este deductibil , deci costul final incluzand TVA-ul nu este un argument. Licitatia o va castiga cel care ofera pretul mai mic, indiferent ca este vorba de o persoana fizica autorizata , o intreprindere individuala sau o societate comerciala! In cazul dvs , societatea care a facut acea oferta de 980 RON va castiga licitatia!B-)
MIHAI GRIGORE a scris:

Stimata Caty, in cazul in care nu stiati va spun eu: TVA-ul aferent acelor achizitii este deductibil , deci costul final incluzand TVA-ul nu este un argument. Licitatia o va castiga cel care ofera pretul mai mic, indiferent ca este vorba de o persoana fizica autorizata , o intreprindere individuala sau o societate comerciala! In cazul dvs , societatea care a facut acea oferta de 980 RON va castiga licitatia!B-)

In cazul nostru nu e deductibil unitatea noastra este de stat si nu e platitoare de TVA
Toate valorile utilizate in cadrul unei proceduri de achizitie publica sunt cele fara tva. prin urmare va castiga oferta cu pretul cel mai mic fara tva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare licitatii publice RobertoIF RobertoIF am urmatoarea situatie: la o licitatie publica prin SEAP am oferta de la o firma neplatitoare de TVA si de la una platitoare de TVA. Oferta de la firma ... (vezi toată discuția)
Cine raspunde? ContSters69460 ContSters69460 Buna ziua, as dori sa va supun atentiei o speta mai ciudata. Am tot cautat in legislatia privind achizitiile o mentionare a raspunderii comisiei de atribuire ... (vezi toată discuția)
Achizitiile in seap Gabriel Amironesei Gabriel Amironesei Vineri, 3 aprilie a.c. a fost publicata în Monitorul Oficial nr. 215, partea I, Hotarârea nr. 370 pentru modificarea si completarea Normelor de aplicare a ... (vezi toată discuția)