avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... cine raspunde?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

cine raspunde?

Buna ziua,
as dori sa va supun atentiei o speta mai ciudata. Am tot cautat in legislatia privind achizitiile o mentionare a raspunderii comisiei de atribuire a licitatiei publice si nu exista asa ceva. am sa va prezint rezumativ speta si va rog sa-mi dati raspunsul dvs.
In urma unei licitatii privind achizitiile publice, o firma a fost desemnata castigatoare dupa verificarea intregii documentatii. Ulterior, dupa semnarea contractului de achizitie publica, s-a descoperit ca firma respectiva a omis sa treaca in propunerea financiara o anume mentionare ( de pilda, beton) fapt nesesizat nici de comisia de atribuire. Cand executantul a solicitat c/v. betonului turnat, unitatea achizitoare nu a fost de acord sa plateasca motivand ca executantul e raspunzator.
Or, din moment ce in devizul tehnic cu cantitatea de lucrari, in care era mentionat betonul respectiv, deviz care a stat la baza propunerii financiare a executantului, cu omisiunea precizata mai sus, comisia de atribuire, care a verificat documentele, nu e si ea raspunzatoare de aceasta situatie, dand "unda verde' societatii cu pricina?
Va rog sa-mi dati un raspuns la aceasta speta si eventual un temei legal,daca el exista.
Cel mai recent răspuns: ankalaura85 , utilizator 10:45, 4 Noiembrie 2008
Prestatorul este obligat sa definitiveze lucrarea in pretul stabilit in oferta iar daca a omis sa treaca un pret, material este greseala lui deoarece s-a obligat sa realizeze lucrarea in acel pret. Pe de alta parte si beneficiarul ar fi trebuit sa verifice devizele pentru ca a acceptat o oferta care nu era conforma.
Probabil ca oferta stabilita castigatoare avea si un pret mult mai mic si in acest caz ar fi trebuit sa se ceara clarificari ofertantului:
ART. 202 din OUG 34/2006:
(1) In cazul unei oferte care are un pret aparent neobisnuit de scazut in raport cu ceea ce urmeaza a fi furnizat, executat sau prestat, autoritatea contractanta are obligatia de a solicita ofertantului, in scris si inainte de a lua o decizie de respingere a acelei oferte, detalii si precizari pe care le considera semnificative cu privire la oferta, precum si de a verifica raspunsurile care justifica pretul respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Licitaþie Katri Katri Am participat la o licitaţie publică – cerere de ofertă - unde criteriul de atribuire era preţul cel mai scăzut. Licitaţia a fost câştigată de ... (vezi toată discuția)
Acizitie publica Blasim Blasim Deschid si eu un subiect, putin complicat deoarece legislatia are foarte multe lacune in acest sens: O societate de stat, pe o perioada de 4 ani scoate la ... (vezi toată discuția)
Societate comerciala cu capital privat sabinna sabinna O societate comerciala cu capital privat vrea sa organizeze o licitatie pentru executia unor lucrari. Care este procedura de licitatie, in baza carei legi ... (vezi toată discuția)