In urma unui proces de partaj , mi-a fost atribuit imobilul supus partajului, fiind obligat la plata unei sulte. Daca imobilul a fost intabulat pe numele cu drept de proprietate ,exista posibilitatea instrainarii lui pana la plata sultei? Mentionez ca in hotarare nu este specificat termenul si modalitatea de plata a sultei. Cu deosebita consideratie, Cosmyn.
Sulta este trecuta la cartea funciara ! Cine credeti ca va cumpara un imobil cu obligatia sa plateasca sulta care cade in sarcina dvs?
Teoretic este posibil sa vindeti, dar practic veti intampina dificultati in a gasi clienti dispusi sa cumpere asa...
Multumesc pentru raspuns. Am inteles: sulta se trece in caretea funciara si are acelasi efect ca si ipoteca. Imobilul reprezinta garantia pentru sulta, si nu poate fi vandut dar sulta sa ramana in sarcina mea. Cu stima Cosmyn.
Nu e musai sa fie trecuta, depinde de partea interesata ce demersuri face... Verificati cerand un extras de informare la CF.
Dar daca sulta nu are termen, ea trebuie platita imediat ce hotararea a ramas definitiva, altfel va puteti trezi cu o executare si cheltuieli aditionale.