avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... plata sultei stabilita in procesul de partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

plata sultei stabilita in procesul de partaj

In urma unui proces de partaj , mi-a fost atribuit imobilul supus partajului, fiind obligat la plata unei sulte. Daca imobilul a fost intabulat pe numele cu drept de proprietate ,exista posibilitatea instrainarii lui pana la plata sultei? Mentionez ca in hotarare nu este specificat termenul si modalitatea de plata a sultei. Cu deosebita consideratie, Cosmyn.
Sulta este trecuta la cartea funciara ! Cine credeti ca va cumpara un imobil cu obligatia sa plateasca sulta care cade in sarcina dvs?
Teoretic este posibil sa vindeti, dar practic veti intampina dificultati in a gasi clienti dispusi sa cumpere asa...
Multumesc pentru raspuns. Am inteles: sulta se trece in caretea funciara si are acelasi efect ca si ipoteca. Imobilul reprezinta garantia pentru sulta, si nu poate fi vandut dar sulta sa ramana in sarcina mea. Cu stima Cosmyn.
Nu e musai sa fie trecuta, depinde de partea interesata ce demersuri face... Verificati cerand un extras de informare la CF.
Dar daca sulta nu are termen, ea trebuie platita imediat ce hotararea a ramas definitiva, altfel va puteti trezi cu o executare si cheltuieli aditionale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate iesi din indiviziune ? loanabelciu loanabelciu Buna ziua, Am in comun cu fostul sot un apartament si as vrea ca dupa procesul de partaj sa raman cu apartamentul si sa-i platesc o sulta stabilita de ... (vezi toată discuția)
Vanzare casa coproprietari indra28 indra28 Buna ziua.Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.Coproprietarii A si B detin un imobil.B a deschis actiune de partaj si a obtinut o hotarare definitiva si ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament cu sulta ion panaite ion panaite Buna ziua tuturor ! As dori si eu un ajutor va rog. Am divortat in anul 2000 iar divortul s-a facut in lipsa pentru ca fosta sotie a plecat pur si ... (vezi toată discuția)