avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1078 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bunuri comune intre soti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bunuri comune intre soti

Sunt casatorita de 15 ani.Dupa 2 ani de la casatorie sotul a cumparat un imobil pe numele lui deoarece pe CI-ul sau scria necasatorit si actul de V-C a fost facut ca fiind necasatorit.Dupa 3 ani el a vandut imobilul.De la acea data imobilul a mai fost vandut.Acum sunt in divort si partaj si am dat intamplator de aceste acte in casa.Pot anula aceste acte al imobilului in cauza?
Ultima modificare: Luni, 15 Martie 2010
dana29, utilizator
Bunurile dobandite de catre soti in timpul casatoriei sunt bunuri comune, indiferent cine figureaza in acte. Pentru perfectarea actelor de vanzare cumparare era necesar acordul si semnatura dvs.
Depinde intre cine si cine sunt actele, caci se poate opune buna-credinta a dobanditorului si nu mai desfaceti contractul... cel putin la cele subsecvente primului.
Asa ca solicitati contravaloarea sau macar o cota mai mare din restul bunurilor, nu stiu, e greu sa imi dau seama... din ce bani l-a luat etc.
Vreti neaparat parte din imobilul acela sau altceva la schimb?
El a cumparat doar fundatia unui imobil,apoi in decursul anilor pana la vanzare a ridicat etaj si mansarda pe care le-a vandut.Normal erau banii ambilor dar eu nu am stiut,a luat in acest timp credite de nevoi personale pe care le-a investit in casa cu ele a terminat casa.Eu as dori sa anulez actele facute deoarece era bun dobandit in timpul casatoriei.Sa-i despagubesc pe cei ce stau acum in casa,depinde de cum se va decide de instanta dar tot voi ramane cu ceva.Plus ca avem si 3 copii impreuna care au ramas la mine si doresc sa le asigur un viitor.
El a facut frecvent refinantari la credite,acum de 6 luni nu a mai achitat creditele si bancile au trecut la executare , ataca bunul comun pe care il avem,cu toate ca eu nu am semnat la nici un credit incearca executarea bunului conun pe care il avem.Stiti bine cum sunt bancile la ele nu conteaza ca nu a cheltuit banii luati de la ei cu mine ci sustin ca aceste credite au fost luate in timpul casatoriei si banii au fost cheltuiti la comun.
Bancile cum ma pot executa pe mine care nu am stiut nimic si eu nu pot avea dreptate cand imobilul a fost cumparat ca bun personal cand in realitate trebuia sa fie bun comun?
Nu am somn de o saptamana de cand au venit toate ca un tavalug peste mine,executari,divort,partaj si descoperirea actelor facute de cel ce-l credeam jumatatea perfecta pana la adancii batraneti!
Ultima modificare: Luni, 15 Martie 2010
dana29, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
cautati sprijin la un avocat sa va ajute.
nu cred ca puteti anula actul de vanzare, mai ales ca s-a intamplat acum 12 ani si de atunci , imobilul a trecut prin mai multe "maini". in plus, si daca era bun comun, nu mai intra la partaj acum pt ca nu puteti dovedi ca banii incasati acum 12 ani, nu au fost folositi de amandoi, mai ales ca intre timp ati dobandit un alt bun comun
in schimb, poate demonstrati destinatia banilor luati pe credit, ca macar astea sa le plateasca singur.. daca va atribuie dvs locuinta actuala, nu mai intra la executare silita
poate va puteti intelege amiabil. totusi, aveti 3 copii.

Alte discuții în legătură

Bun achizitionat inainte de casatorie eciordache eciordache O casa achizitionata inainte de casatorie cu credit bancar achitat in timpul casatoriei este considerat bun comun? Dobandit in timpul casatoriei? Copii din ... (vezi toată discuția)
Impartire bunuri la divort claudianiculai claudianiculai Buna ziua, Sunt casatorita de 1 an si vreau sa divortez. Sotul meu detine un autoturism achizitionat in timpul casatoriei. Automobilul este second hand si ... (vezi toată discuția)
Solutie partaj bunuri roniane80 roniane80 Buna ziua.Obiectul procesului de partaj este un imobil achizitionat prin credit in valoare de 60.000 eur in timpul casatoriei,pentru care s-au platit doar 4 ... (vezi toată discuția)