avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... IMI PERMITE LEGEA SA MUNCESC???
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

IMI PERMITE LEGEA SA MUNCESC???

Am semnat un contract de studii doctorale de 40h/zi. Doresc sa ma angajez la o firma cu 6h/zi dar persoana care se ocupa de angajari mi.a spus ca nu poate sa ma angajeze decat cu 2 ore, deoarece in Codul Muncii se specifica faptul ca o persoana nu poate munci mai mult de 48h/saptamana. Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns. In cazul in care el este afirmativ doresc sa.mi spuneti cu ce act normativ pot sa dovedesc contrariul. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: sasha , utilizator 23:13, 11 Ianuarie 2007
art.111 alin 1Codul munci: Durata maxima legala a timpului de munca nu poate depasi 48 de ore pe saptamana, inclusiv orele suplimentare.
... iar dreptul la munca nu este ingradit....
Limitarea timpului de munca saptamanal la 48 ore ,are in vedere munca la acelasi angajator(in cadrul unui singur cim).
Poti avea un CIM cu 8 ore si mai multe CIM cu timp partial in acelasi timp, nu este limitat nicaieri numarul lor. Asa cum zice mony mai sus, acele 48 de ore se refera la 1 CIM, la un angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul muncii - durata timpului de munca ataela ataela Buna ziua,in codul muncii la; - [b]art.111[/b] se specifica: Durata maxima legala a timpului de munca nu poate depasi 48 de ore pe saptamana, inclusiv orele ... (vezi toată discuția)
45 de ore in loc de 40 andreivancea andreivancea Incepand cu luna mai ni s-a impus( nu ne-a intrebat nimeni daca suntem sau nu de acord ) sa lucram 45 de ore pe saptamana desi in contract scrie negru pe alb ... (vezi toată discuția)
Program de lucru inegal vs repaus saptamanal Patience Patience Buna ziua, Am o intrebare referitor la modul de lucru corect pentru un salariat cu norma intreaga (8h/s,40h/s), dar cu un program de lucru inegal. E ... (vezi toată discuția)