avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Comisia disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Comisia disciplinara

Buna ziua,

Ma numesc Oana Ciulei si pana la data de 12.03.2010 am fost angajata in Sibiu, la Mox Telecom SA ca si Director Tranzactii. In 4 martie am primit instiintarea ca va trebui sa ma prezint in fata unei comisii disciplinare ca urmare a referatului facut de sefa mea.

In 11.03.2010, m-am prezentat cu toate probele- in referat era acuzata ca as fi adus pagube financiare si de imagine firmei in Germania, deoarece pe teritoriul Romaniei suntem doar filiala - departament tehnic.

Desi toate problele au fost in favoarea mea, in data de 12.03.2010, am fost chemata in sedinta unde mi s-au pus la dispozitie 2 variante: fie demisionez din proprie initiativa ( si conform unui act aditional semnat la angajare, daca demisionam inainte de a face 3 ani de activitate in cadrul firmei ar fi trebuit sa dau inapoi 3 salarii nete) fie mi se desface contractul de munca disciplinar.

Am refuzat sa imi dau demisia, si am fost data afara disciplinar.

1: Pot ataca in instanta decizia data de firma?
2. Pot beneficia de somaj in cazul acesta?

Multumesc,

Oana Ciulei
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 14:58, 15 Martie 2010
1. da , intermen de 30 zile de la comunicarea deciziei
2.nu.
Multumesc.
Nu fac politica.

1.In cazul in care instanta de judecata va da un verdict pozitiv in favoarea mea voi
putea aplica pentru somaj?

2. De ce nu? Am contribuit 14 ani pana acum la ajutorul de somaj si nu am ajuns ina ceasta situatie de buna-voie.

Multumesc,
Oana
1. Aveti la dispozitie 30 de zile calendaristice de la data comunicarii deciziei (adica de cand ati primti 1 ex de decizie) ptr a face contestatie in instanta, la tribunalul de pe raza dvs de domiciliu, sectia litigii de munca.

In contestatia la tribunal sa solicitati:
- anularea decizie de concediere pe motive disciplinare;
- repunerea in functia pe care ati detinut-o inainte de concediere;
- plata tuturor drepturilor (salarii, prime, eventual tichete de masa, etc) de care ati fost privata pe perioada de la concediere pana la repunerea in drepturi

2. Din pacate, nu puteti beneficia de somaj. Ptr ca incetarea raporturilor de munca s-a facut din vina dvs (teoretic, pana la exprimarea instantei).

:offtopic:

PS: Ce fel de prevedere este aceea ca daca pleci inainte de 3 ani din firma platesti 3 salarii nete??? Daca aceste salarii nu repezinta contravaloarea vreunui curs de perfectionare la care v-a trimis firma si ptr care aveti incheiat un act aditional de formare profesionala, atunci prevederea este ilegala si neconstitutionala. :oops:
Ultima modificare: Luni, 15 Martie 2010
Isa Radov, Consultant resurse umane
NU pentru ca: Pentru a beneficia de somaj, incetarea raportului de munca trebuie facuta in temeiul unuia din urmatoarele articole: art. 31 alin.4 ind.1, 56 lit. e), f), h) si j), art. 61 lit. c) si d), art. 65 alin. (1), art. 68, art. 94 alin. (4) din Legea nr. 53/2003 - Codul munci.

Acea prevedere apare pentru faptul ca am fost trimisa in germania 2 saptamani pentru a vizita sediul firmei si a ma familiariza cu toate departamentele de acolo.

Multumesc pentru raspuns,

Oana Ciulei

Alte discuții în legătură

Adeverinta pentru somaj faraon18 faraon18 Buna ziua am si eu o problema va rog sa ma ajutati daca se poate, anul trecut pe 5 decembrie mi s-a inchis cartea de munca si a trebuit sa astept pana pe 13 ca ... (vezi toată discuția)
Concediere / demisie beatedy beatedy Sunt angajata la o firma de un an si 3 luni. Situatia a inceput sa degenereze, astfel ca s-ar putea sa mi se puna in vedere sa demisionez (acest lucru il stiu ... (vezi toată discuția)
Cum pot beneficia de indemnizatie de somaj? kosty_bancila kosty_bancila Am si eu o intrebare sunt angajat la o firma de paza de un an de zile si pana acum eram 3 angajati in acel loc acum patronul a hotarat sa ramana doar 2 din ... (vezi toată discuția)