avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... adeverinta pentru somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

adeverinta pentru somaj

Buna ziua am si eu o problema va rog sa ma ajutati daca se poate, anul trecut pe 5 decembrie mi s-a inchis cartea de munca si a trebuit sa astept pana pe 13 ca sa mi se de-a o adeverinta pentru somaj, fiind fooarte aglomerat si fiind si sarbatorile am reusit tarziu sa ajung la ghiseu si sa mi se spuna ca cei de la firma nu completasera o luna de cotizatie am incercat sa dau de cei de la firma unde muncisem dar erau plecati din tara si se intorc abia pe 5.01.10 seara.Sunt disperata eu vreau sa mi depun pana in 30 de zile si nu stiu ce pot face. Va rog mult sa ma ajutati

Astept raspunsul dumneavoastra
Cel mai recent răspuns: Bruta , utilizator 14:21, 31 Martie 2010
Rugati pe cei de la AJOFM sa va primeasca dosarul si daca nu duceti adeverinta in cateva zile sa va respinga aprobarea indemnizatiei de somaj pentru adeverinta incompleta.
buna ziua ,
am si eu 2 intrebari referitoare la completarea adeverintei pt somaj:
1 . la punctul B.1. ....salariat din data de.... in data de 12.03.2010 ....si la punctul C - data incetarii raporturilor de munca 12.03.2010 . carnetul de munca este inchis cu 12.03.2010 . cum trebuie completata adeverinta ?
2 . perioade de suspendare sunt considerate si concediile fara plata ?(01.03.2010-12.03.2010)

multumesc mult pt orice sfat, vidiva
Ultima modificare: Miercuri, 31 Martie 2010
vidiva, utilizator
1. La punctul B.1 se scrie prima zi de lucru din contractul individual de munca (CIM) si ultima zi de lucru din pontaj (11.03.2010).
2. Data incetarii CIM este data din decizia de concediere si reprezinta primazi nelucrata.
3. Perioadele desuspendare a CIM sunt si concediile fara plata.
4. Pentru a vedea care sunt cazurile de suspendare a CIM cititi art.49-54 din Codul muncii.
la B.1. e clar 11.03.2010.
ce nu inteleg eu este ca de la ITM i s-a spus ca la punctul C -data incetarii rap de munca sa trec 13.03.2010
1. Nu intotdeauna raspunsurile celor de la ITM sunt corecte, din mai multe motive: ori nu au fost atenti la intrebare, ori au fost cu gandul in alta parte, ori, pur si simplu, nu se pricep.
2. Dvs. treceti data incetarii CIM din decizia de concediere. Daca treceti altfel veti avea probleme cu adeverinta la AJOFM, deoarece nu corespunde data din adeverinta cu cea din decizie si cu cea din carnetul de munca.

Alte discuții în legătură

Termen la obtinerea documentelor pentru dosarul de somaj s.butnareanu s.butnareanu Buna ziua! Am lucrat la o firma la care CIM a incetat in urma restrangerii activitatii si s-a facut disponibilizare colectiva de personal.Care este procedura ... (vezi toată discuția)
Adeverinta somaj + salar doodah doodah Buna ziua, Am si eu o problema si sper sa ma puteit ajuta. Am lucrat la o societate, a carei patron a decis sa ma trimita in somaj. Mi s-a inchis cartea de ... (vezi toată discuția)
Intocmire dosar somaj gatej cezar gatej cezar postul meu sa restructurat ,am decizie interna date de firma,dar nu am nota de lichidare luata si nici ultimele salarii ridicate. ce sa fac ca sa mi intocmesc ... (vezi toată discuția)